+ HIFI
» Electrocompaniet AW 300
På spørsmål om det kommer en ny forforsterker smiles det høflig , men uten at det kommer noe annet en vage bekreftelser , forklaring på hva det jobbes med , informasjon om hvordan de ser for seg det nye produktet eller dato eller årstall for lansering . Likevel er det vanskelig å tenke seg at de ikke har jobbet med en forforsterker en god stund allerede . Den må rett og slett komme om ikke altfor lang tid for å dekke behovet til de som allerede har kjøpt en AW 800 eller et par AW 300 , og behøver en forforsterker som matcher det sobre designet til Electrocompaniet .
1 . November 2023 , men Stereo + er et av de aller første magasinene som får anledning til å teste AW 300 .
AW 800 har forresten vært litt av en suksess for Electrocompaniet , og selv om de ikke går ut med noe antall er responsen når vi spør , en god miks av lure smil og åpenbar stolthet . Vi tipper ut fra det at prosjektet har gått langt bedre enn forventet , eller budsjettert , som det gjerne heter når man snakker om antall og omsetning .
Det resultatet kommer ikke av seg selv , og vi må gi litt kreditt til gjengen hos Electrocompaniet som stadig vekk reiser rundt omkring på kloden med et stort antall kilo effektforsterkere i bagasjen .
Forforsterker
Selv om de eksisterende forforsterkerne til Electrocompaniet er utmerkede kjøp , er det unngåelige spørsmålet om det ikke er på tide med en ny forforsterker . En modell som løfter seg klart over EC 4.8 mkII . og som matcher kvaliteten til AW 800 og AW 300 . Ingen liten vei å gå , skal det vise seg .
Hva er nytt ? Det er alltid slik at nye produkter får en liten justering fra de gamle . Noen små forandringer er gjort for å få enda mindre støy , men den største forskjellen på en AW 800 og to AW 300 er kanskje at de har fått hvert sitt kabinett , dedikert strømforsyning og en liten økning av kondensatorbanken . Ikke noe dramatisk , men man skal heller ikke underslå at det er lydmessige fordeler forbundet med å ha hver kanal separat fra den andre .
Så kan man alltids diskutere om det ligger noen fordeler i at mono-trinnene kan stå i umiddelbar nærhet høyttaleren og nyte godt av , eller ikke , å ha en meget kort høyttalerkabel koblet til .
På baksiden er det kun en XLR inn og en XLR ut , to høyttalerterminaler og en dedikert jordingsforbindelse i tillegg til triggere inn og ut . Og så har de selvsagt fått den oppgraderte designen med en større blå « e » og av / på-bryter med kobberingen rundt . Det er rart hvordan disse små designforskjellene gjør at produktene ser klart mer moderne ut .
Oppkobling
Jeg finner frem et par lange XLR-kabler fra det etter hvert ganske omfangsrike lageret av kabler , og et par korte 1 meter høyttalerkabler som er kuttet og terminert på nytt for anledningen . De blir koblet til et par Kerr Audio K300 . Forsterkerne blir plassert på gulvet med dempeføtter fra Iso Acoustics .
Forsterkerne får varme seg forsiktig opp en halv dag , og spilles inn et døgns tid før jeg begynner å gå gjennom de første demosporene . Det låt ganske mektig allerede fra første strofe , og etter et
41 Stereo + 1 / 24