+ HIFI
» Wiim Ultra
Den innebygde DAC-en er av ESS Sabre-typen . At de har tatt seg råd til å benytte en 32-bit / 384kHz ES9038 Q2M Sabre-dac er en liten overraskelse . Jeg hadde , for å være helt ærlig , ventet meg en litt enklere løsning .
I appen skal det godt gjøres å ikke finne en av dine favoritt musikktjenester , og der finne du også to forskjellige EQ-er , parametrisk og grafisk , og den har en lettforståelig romkorreksjon som du kan lagre for hver enkelt kilde inn . Romkorreksjonen benytter et enkelt frekvenssveip og mikrofonen i enten iPhone-en eller iPad-en din . Kanskje er den ikke presis nok for den jevne hifi-entusiasten , men den gjør faktisk en helt grei jobb .
Oppkobling
Noe av det aller viktigste med enheter som dette , er at de er brukervennlige , enkle å koble opp og at de kan brukes av hele familien når de endelig er koblet opp . Jeg kan knapt tenke meg noe som er enklere og mer samarbeidsvillig å koble opp . Appen til Wiim lærer du deg på et halvt minutt , og selv om du nok må ta høyde for at enheten behøver en oppgradering før du er skikkelig i gang , tar ikke dette mer enn knapt 10 minutter . Fjernkontrollen , som kommer uten medfølgende batterier , må pares til enheten , men det skjer automatisk , og du får beskjed i appen når det er gjort .
Wiim Ultra fant Tidal-påloggingen uten problemer og siden den også er Roon-ready , er du kun et tastetrykk unna å spille musikk . Den gikk også direkte
inn i « familie-systemet » i TV-stue , hvor den erstattet vår eksisterende HDMI-Arc-enhet på sekunder .
Den spiller bra
Wiim Ultra har en nøytral , åpen og gjennomsiktig lyd som gjør den enkel og ørevennlig å lytte til . Jeg hadde , for å være helt ærlig , forventet at den ville avsløre sine lydmessige mangler allerede med en gang jeg koblet den til , men dette skjedde ikke . Nå skal jeg ikke påstå at den konkurrerer med lyttereferansen jeg benyttet i denne testen . EverSolo DMP-A6 låter rett og slett bedre . Den er enda mer gjennomsiktig og har en holografi som nesten er skremmende naturlig . I tillegg til et enda åpnere lydbilde med større dynamisk kontrast , og mer å by på i bassområdet – selv med romkorreksjonen påslått i Wiim Ultra .
Som med mange rimelige enheter har Ultra-en en forkjærlighet for musikk som ikke går altfor fort unna , eller som er bygget opp litt enkelt . Jeg vet ikke om man kan kalle det regne-utfordringer , for med et kompakt lydbilde med mange musikere i studioet , kan det høres at den mister litt av sin strålende kontroll på detaljene , og i etterklangen til instrumentene . Jeg sier « litt », og mener det , men noe MÅ det jo være som skiller den fra dyrere enheter – selv om dette absolutt ikke er noe som kommer til det umiddelbart . Du må ta jobben med å A / B-teste den for å finne frem til forskjellene , og finner du dem , kan du godt hende de ikke betyr noe som helst for musikkgleden .
43 Stereo + 9 / 24