+ HIFI
» Musical Innovation MI 23.5A
være en fordel , siden en del plater er innspilt med feil fase , og dermed vil låte bedre om fasen snus 180 grader .
- Man vil jo ikke at basselementet skal bevege seg innover ved et paukeslag , smiler han .
Hvis du allerede har en MI 23-forforsterker , uansett type , så kan den oppgraderes til MI 23.5A . Det er bare innmaten som byttes ut , så du trenger ikke selge din gamle modell for å kjøpe en helt ny . Har du en MI 23 med den lille strømforsyningen koster oppgraderingen 40.000 kroner . Har du MI 23.5 med den store strømforsyningen , koster oppgraderingen halvparten . I praksisk får du en helt ny forforsterker i ditt gamle kabinett , mens du også får en større og bedre strømforsyning i nytt kabinett dersom du oppgraderer fra MI 23 med liten strømforsyning .
Selv om forforsterkeren ikke er spesielt prangende i størrelse , så er det langt fra noe manko på inn- og utganger . Her er det fire balanserte innganger med XLR-kontakter , to ubalanserte innganger med RCA-kontakter og en balansert XLR-utgang og to ubalanserte RCA-utganger . Dermed har du en ekstra til for eksempel et par aktive subwoofere . Den ene balanserte inngangen kan for øvrig kjapt endres fra vanlig balansert inngang til HTB-inngang . Det gjøres ved å åpne lokket på forforsterkeren og flytte en lask fra « normal » til
« HTB » på hver kanal . Har du bygd lego , klarer du dette helt fint .
Det er selvsagt også inngang for strømkabel til den eksterne strømforsyningen , men den sitter fastmontert og kan ikke byttes ut . Siden forforsterkeren lages mer eller mindre på bestilling vil jeg anta at det kan være mulig å bestille den strømforsyningskabelen i ønsket lengde .
Den medfølgende fjernkontrollen styrer signalkilde , volum og den programmerbare menyen , men jeg savner mute-knapp . Jeg har nemlig både dårlige venner og familie som innimellom finner på å ringe meg midt under en lytteseanse . Da ville det vært praktisk å kunne mute lyden raskt . Når det er sagt , så leveres heller ikke kona mi med mute-knapp , men det tør jeg ikke å si at kunne vært praktisk innimellom .
Det er heller ingen av- og påknapp annet enn bak på strømforsyningen , så vidt jeg har oppdaget . Det betyr at forforsterkeren står påskrudd med full strøm hele tiden . Det er sikkert ypperlig for lyden , men kanskje ikke helt etter dagens miljøstandard . Ifølge Malmin vil denne løsningen føre til lenger levetid på komponentene , det låter bedre , og bruker uansett mindre enn 20 watt .
Forforsterkeren kan for øvrig leveres med sort eller sølvgrå aluminiumsfront . Selve kabinettet er uansett i sort finish . Skal man være litt streng ,
48 Stereo + 8 / 23