Stereo+ Stereopluss.no 7/2021 | Page 39

+ HIFI

» Melco S100
med er en iFI Audio iDSD Pro direkte koblet med kabel til ruteren , mconnect appen til iPod som lar meg streame høyoppløst fra Qobuz direkte inn til iFI-enheten . Forsterkeren er en Hegel H590 , høyttalerne er et par JBL 4309 monitorer i en nærfeltplassering i tillegg til utvalg hodetelefoner . Kablene er fra omtrent ikke noe - til flere tusen , men den testen skal vi ikke gjør nå , og kanskje heller ikke noen gang .
Det fungerer etter min mening glimrende til dette bruket , og det gjør det helt uten en antydning til « nettverkskosmetiske » produkter i systemet . Så kobler jeg på en billig Netgear-switch , og synes umiddelbart at lyden forandrer seg . Ikke mye , men etter flere omkoblinger ender jeg til slutt opp med å foretrekke lyden rett fra ruteren . Ikke helt som forventet .
Når jeg bytter ut Netgear-switchen med English Electric er jeg tilbake til utgangspunktet og så enda litt . Lydbildet oppfatter jeg som litt roligere , men samtidig så vidt litt mer transparent og med bedre mikrodynamikk . Samtidig er det noe som blir borte . Det er mindre knitter og mindre lyd av knust glass , noe som gjør lydbildet litt mer lettflytende og behagelig , og mindre øretrettende over tid .
Spørsmålet er om det er switchen i seg selv eller den elendige strømforsyningen til Netgear som skaper støy i systemet ? Jeg kobler adapteren litt ut og inn , men det er ikke åpenlyst at påvirkningen stammer derfra .
Men hva skjer når jeg kobler fra strømforsyningen til Engelish Electric og går til Ferrum Hypsos ? Det er selvsagt bare tull å bruke over tolv tusen kroner på en blytung AC-strømforsyning til en switch som koster omtrent halvparten , men hvis det nå spiller enda litt bedre – hva skal vi da si ? Og hva skal vi forresten forvente oss ? Jeg aner ikke .
English Electric og den eksterne highend strømforsyningen er litt av en kombinasjon , men den overrasker meg litt , og det går på hvilken retning lyden nå tar . Lyden er så vidt litt bredere og fetere , og med litt mer snert i mellombassen . Lydbildet har likevel den samme klarheten og roen som tidligere . Jeg har ingen anelse om hvorfor , men de smarte polakkene bak Ferrum har tydeligvis et og annet ess i ermet , for den får også iFI iDSD Pro med sin typiske utvendige PC-strømforsyning til å spille enda åpnere og roligere , men også med noe mer tyngde i bassen .
Melco S100 Melco S100 er en highend nettverksswitch som er laget spesielt for hifi-bruk . Det er ingen overraskelse at prisen sikkert får noen til å rynke øyenbrynene , og kanskje også å kaste seg på tastaturet og svi av noen heite gloser i retning av både produsent og butikker som selger galskapen .
Spørsmålet er om det er galskap , og om det kan fastslås ut fra hva som oppgis av teknisk informasjon at den ikke kan påvirke lytteopplevelsen . Vi er like spente og kanskje også like skeptiske som dere , men vi har uansett tenkt å forsøke å finne ut om den gjør noe som er verdt pengene , og hva det i så fall er .
På baksiden finner du til sammen 8 porter . Det burde være nok til det meste , men merk at kun 4 av portene er Gigabit-porter . Lydprodukter behøver ikke så høy hastighet , 100Mbit-portene er enklere å spesialisere for hifi-bruk , og i følge Melco støyer også Gigabit-portene mer .
39 Stereo + 7 / 21