Stereo+ Stereopluss.no 7/2021 | Page 38

+ HIFI » Melco S100

38

IKKE BARE FOR DEG MED SUPERØRER

Det virker på ikke spesielt smart å hente inn enda et nettverksprodukt for test etter all kjeften vi fikk sist , og det hadde vi heller ikke tenkt å gjøre . Helt til vi fikk låne en Melco S100 .
Tekst : Håvard Holmedal

Diskusjonen ble ganske høylytt sist , men i en bransje som selger strømkabler til flere hundre tusen , gir ikke en liten og forholdsvis rimelig boks fra English Electric noe større innhogg i lommeboka .

I etterkant av English Electric-testen , har vi testet den i en rekke sammenhenger , satt den opp med flere produkter samtidig , forsøkt forskjellige nettverkskabler og virkelig forsøkt å finne ut om vi var på ville veier . Derfor satt jeg opp alt på nytt , og gjorde testen fra kun en kabel direkte fra ruteren , og til et komplett oppsett med highend nettverksprodukter og strømforsyninger . Den ble gjort steg for steg fra en kjip nettverksruter , en kjip switch , via en English Electric switch og til slutt en Melco S100 . Og så tok jeg vekk alt slik at jeg stod igjen med den opprinnelige tilkoblingen , og slik hørtes det ut , også .
Mye som kan gå galt
Den største utfordringen for alle som tester lydprodukter er forventningsbias . Noe som i praksis betyr en forventning om at dyre produkter låter bedre enn rimelige , og da hører du det du « vil » høre , men det virker også motsatt . Billige produkter forventes å låte dårligere enn dyre , og hjernen vil lure deg på samme måte , men med motsatt fortegn . Vi lar oss selvsagt også påvirke , men det viktige i den sammenhengen er at vi hele tiden må være klar over hva som skjer , hvorfor det skjer og gjøre alt vi kan for å nulle ut mest mulig ubevisst påvirkning før vi konkluderer i testene våre .
Slik gjorde vi det med English Electric , slik gjør vi det med alle produktene vi lytter til , og det samme kommer vi til å gjøre med Melco S100 .
Trinn for trinn
Jeg snakket litt med Roy Ervin om streamere og DAC-er , og om hva som skjer når prisen øker , noen ganger til himmels , og produktene forhåpentligvis blir bedre . Han svarten uten særlig betenkningstid : « Det som skjer er at den støyen du ikke kan høre forsvinner !» Det er mulig han er inne på noe .
Etter å ha brukt en English Electric Switch i anlegget over tid , er det en blitt slags vane å ha den koblet til . Den står vanligvis koblet til alt jeg har i anlegget med nettverksinngangen , men for testens skyld kobler jeg av alt . Det jeg står igjen
Stereo + 7 / 21