Stereo+ Stereopluss.no 7/2021 | Page 18

+ HIFI » IsoAcoustics OREA

18 DET SER FLOTT UT , OG DET VIRKER

Produktene dine er kanskje ikke så godt isolert mot vibrasjoner som du kanskje tror , men kanskje Orea kan hjelpe produktene dine til å finne roen . Resultatet kan sikkert variere , men disse små puckene kan fort vise seg å være en rimelig og smart vei mot enda litt bedre lyd .
Tekst : Håvard Holmedal

På forumet vårt raser det rett som det er temmelig hissige kabeldebatter rundt de eventuelle forskjellene på høyttaler , signal og USB-kabler . De forskjellige leirene står steilt mot hverandre og det graves stadig dypere skyttergraver . Ikke engang profesjonelt diplomati kan fikse opp i motsetningene og uenighetene .

Så hvorfor ikke heller bruke tid og energi på noe som i løpet av de siste årene har kommet mer og mer i fokus , og det er å frigjøre komponentene fra de vibrasjonene som oppstår mellom underlaget og stereokomponentene dine ?
Kan brukes til alt IsoAcoustics påstår på hjemmesidene sine at deres OREA-produkter ikke bare kan brukes , men til og med er ideelle for forsterkere , digitalkonvertere , CD-spillere , høyttalere og platespillere .
OREA er litt annerledes bygget opp enn GAIA som jeg benytter på høyttalern , og er uten den utskiftbare skruen som går inn i bunnen av høyttaleren , men med den sammen oppbygningen og funksjonen . Føttene suger deg fast til underlaget slik at produktene dine ikke beveger seg sidelengs , og den mekaniske oppbygningen gjør at de fjærer kun vertikalt , og uten å « flyte » horisontalt . Noe som virker aller mest viktig når du skal dempe platespilleren .
IsoAcoustics insisterer på at OREA må være vekttilpasset produktene dine . Derfor finnes de i fire forskjellige utforminger og størrelser , slik at dempemekanismen ikke blir klemt flat inne i « pucken ». Med for høy vekt på oversiden blir OREA mer som et hvilket som helst annet hardt materiale du putter under produktene dine .
Det finnes fire typer isolasjonføtter og vektklasser , og modellnavnene er Graphite , Bronze , Indigo og Bordeaux , og bære henholdsvis 1,8kg , 3,6kg , 7,2kg og til slutt 14,5kg . Med et minimum på tre pucker under produktet blir et 5,4kg , 10,8kg , 21,6kg og 43,5kg . Har du en svær og tung forsterker er det ingen grunn til panikk . 6 stykker av Bordeau bærer hele 87kg .
Hva er det de gjør ?
De vibrasjonene som OREA er laget for å fjerne , påstås å kunne påvirke elektronikken negativt . Det virker logisk på platespillere og stereoutstyr med et antall vakumrør på innsiden , men med godt konstruerte forsterkere ?
Likevel , etter et besøk hos AirStudios i London sammen med Pioneer fikk vi en ganske overraskende prat med en av de som var ansvarlig for tuningen av Pioneer sine forsterkere og receivere . Der i gården , og da snakker vi profesjonelle lydfolk , lyttet de seg frem til de beste føttene , og de mente i fullt alvor at til og med typen skruer som ble benyttet til å holde kabinettet sammen påvirket lyden . Det er mye som tyder på at elektronikken vi har rundt oss er litt mer følsom enn vi liker å tro , og at de føttene som benyttes av produsentene i veldig mange tilfeller ikke er gode nok . Men det skal vi altså forsøke å finne ut .
IsoAcoustics patent er også testet av NCR ( National Research Council of Canada ) og det
Stereo + 7 / 21