Stereo+ Stereopluss.no 6/2021 - Page 22

+ GADGETS » Focal for Bentley Radiance

22 ET MER MUSIKALSK ALTERNATIV

Radiance er en veldig stilig og lekker variant av Celestee som vi testet ved en tidligere anledning . Er lyden såpass forskjellig at det er noe poeng annet enn å kjøpe den du synes ser stiligst ut ? Vi har tatt inne begge modellene for å sjekke .
Tekst : Håvard Holmedal

Vi likte veldig godt Celestee da vi testet den tidligere i år , og den er fortsatt en hodetelefon som det er godt å få plassert på hodet . Selv om du ikke er en hodetelefon-mann eller kvinne , er det lett å sett pris på den lydkvaliteten som presenteres , og den roen og stillheten som oppstår på innsiden når du vil lytte til musikk .

Selv om jeg jobber mye med hodetelefoner på hodet , er vi her i en prisklasse hvor hodetelefonene river fullstendig i filler fokuset på det jeg holder på med , og gjør at evnen til å skape setninger og få dem til å henge brukbart sammen , opphører nesten øyeblikkelig . Det er rett og slett altfor lett å bare gi seg hen til musikken , og den deilige dype bassen . konstruksjoner som sparer omgivelsene , og som samtidig beskytter ganske effektivt mot lyd utenfra . Impedansen er lave 35ohm , men ikke tro at du kan drive Radiance til sitt ypperste potensiale med en mobiltelefon , et nettbrett eller en PC / Mac . Det er til nød et nivå du kan starte på , men enten bør du ha , eller ha planer om å kjøpe , en separat hodetelefon-forsterker . De behøver ikke koste mer enn noen tusenlapper før de løfter lydopplevelsen vesentlig . Men kjøp gjerne en som er dyrere .
Den spiller 105dB ved 1mW og har 0,1 % THD ved 1kHz når du spiller 100dB . I den flotte bærevesken ligger det en 1,2meter lang utskiftbar kabel med gullplugger i begge ender .
Hva er forskjellen ? Focal har laget hodetelefon som etter vår mening er klart skarpere i designet enn Celestee . Radiance har innslag av kobber , aluminium og lær , og skal være inspirert av Bentley sin EXP 100GT . En bil som skiller seg ut som noe av det vakreste i bilhistorien , og det gjør hodetelefonene også .
Så er det ganske lett å merke at Celestee og Radiance sitter litt forskjellig på hodet . Radiance er klemmer litt lettere på hodet , og har litt mykere puter rundt ørene for enda høyere bærekomfort . Ser du litt nøye på putene er det benyttet litt forskjellige materialer på innsiden av klokkene . Celestee har stoff på ytterste ringen av klokkene , mens Radiance har perforert skinn . Vi er i en klasse hvor selv små endringer i materialer og design kan gi tydelig hørbare forskjeller .
Elementet på innsiden er på 40mm og laget av en sandwich av aluminium og magnesium som danner en M-formet membran som både er ekstremt stiv , men samtidig superlett og er det samme , men med en litt annen tuning enn det som sitter i Celeste , og begge er såkalte lukkede
6 / 21