Stereo+ stereopluss.no 5/2024 | Page 42

+ HIFI

» Axxess Fortè 1
Appen som benyttes til å kontrollere Axxessforsterkerne er en variant av velkjente mConnect . Den er praktisk og oversiktlig når du blir vant med den , men den kan av og til være litt sta og vanskelig . Da er medisinen å sveipe den bort , og åpne den på nytt . Det tar kun noen sekunder å gjenopprette kontakt med forsterkeren og koble til din ønskede musikktjeneste . Når det er gjort er den ganske stabil og veloppdragen .
Klasse D
Fortè1 leverer 2x100 watt i 8 Ohm . Det er det samme som de to andre forsterkerne i serien , men det betyr ikke at den leverer den samme kvaliteten . Forsterkerne er fra Pascal og er klasse D , og de brukes i flere av produktene fra Aavik .
Bruken av Tesla-spoler er et interessant og uvanlig grep for å fjerne støy i en forsterker , og ser du på de tekniske dataene er den store forskjellen mellom Fortè 1 , 2 og 3 antall Tesla-spoler og Dithering-kretser .
I Fortè 1 er det benyttet 36 aktive Tesla-spoler og 72 firkantede og aktive Teslaspoler , for å senke forsterkerens støygulv , og til slutt 3 Dithering-kretsløp for å redusere og minimere støy når digitale signaler blir konvertert . Bruken av Teslaspoler går igjen i veldig mange av produktene fra konstruktøren Michael Børresen . De finnes for eksempel i Aavik-forsterkere , i høyttalerkabler og altså i Axxess Fortè , og så kan man jo spekulere i hvor mye lyden faktisk blir påvirket av disse spolene . Det interessante er jo at de tross alt leverer den konstruktøren mener de skal gjøre , og har en lydsignatur som passer godt inn i produktstrategien dere .
Axxess Fortè1 er dønn stille , rolig og avslappet i måten den presenterer musikken , og i måten den tegner opp opptaksrommet , scenen og avstanden mellom musikerne . Fokuset er presist og fast , men uten at det er noe som blir for tydelig eller for kantete . Kanskje hadde den oppført seg slik også uten de nevnte Teslaspolene , men det er vanskelig å få verifisert .
Fin musikkopplevelse
Uansett forsterkerklasse , kreative kretsløsninger og alternativ tenking rundt digitalkonvertere , er det hyggelig å fastslå at Axxess Forté1 oppfører seg omtrent som beskrevet av konstruktøren , og at lyden ikke oppleves særlig forskjellig fra den gangen vi besøkte Audio Group Denmark . De er jo flinke folk , disse danskene , og kan nesten få deg til å tro på hva som helst .
Forsterkeren er som den gang rolig og behagelig å lytte til , og jeg vil si at det endelige resultatet er gledelig rikt og musikalsk . Som med Naim Uniti Nova PE , som vi testet i forrige utgave , er det ikke noe du hører som peker i retning av klasse D . Kanskje vi endelig kan slutte å diskutere forsterkerklasse og heller forsøke å finne ut om forsterkeren er god eller ikke ?
Jeg spiller på et par Kerr Acoustic K320 som vanligvis drives av en Hegel H600 . Det er en ganske potent og kraftfull pakke , men Forté1 henger ganske godt med både når det gjelder kontroll og rytmikk -helt opp til volumnivåer man sjelden spiller på i heimen . Presisjonen , dynamikken og følelsen av kraft er ikke like tungt til stede som med H600 , men jeg synes Forté1 spiller musikk
42 Stereo + 5 / 24