Stereo+ Stereopluss.no 5/2021 | Page 44

+ STEREOPLUSS-SKOLEN » Høyoppløst lyd

Lurte du på om PCM-filen er lik MQA-filen av samme spor ? Her har vi hentet inn et tydelig eksempel på det motsatte . Free Man in Paris av Joni Mitchell i PCM 24 / 192 ( venstre ) sammenliknet med MQA 24 / 192 ( høyre ).
Mastere kan du finne lagret på analog tape , DAT , CD , harddisk eller i skyen , og de lagres i en rekke forskjellige formater , avhengig av når og hvor de ble laget , og avhengig av hvilken distribusjon de skal ha .
Men hvordan har det seg at det da markedsføres oppløsninger på eldre innspillinger med oppløsninger opp til 24 / 192kHz ? Hva de lagres i når de mastres på nytt kan være høyere , men du kan ikke trylle frem innhold som ikke var til stede på den opprinnelige innspillingen , og du kan få uønskede støykomponenter oppover i frekvens som sideprodukt ved oppsampling .
Gjør du en oppsampling av en digital innspilling til høyere oppløsninger øker ikke presisjonen , men virkningen av filtre og de støykomponenter som oppstår , flyttes oppover i frekvens og lenger unna det hørbare området .
44 Stereo + 5 / 21