Stereo+ Stereopluss.no 5/2021 | Page 31

+ HIFI

» Bluesound Node Gen3
Signalet ut er enten analogt via phono / RCA eller digitalt med en optisk eller en coax digital . I tillegg er det en utgang til en subwoofer som du har god kontroll på fra appen der du kan styre både delefrekvens og volum . En trigger ut og en IR-inn finnes også på baksiden av enheten .
I front sitter det en hodetelefon-utgang med 3,5mm plugg . Lyden i denne er helt ok , men ikke forvent noe storslagent .
Kabinettet er fortsatt i hardplast , og Bluesound har ikke gjort noen større design-sprell , og går fortsatt for det funksjonelle og rimelige . Liker du den ikke kan du gjemme den bak bokhylla eller TVbenken og glemme den fullstendig .
Node er klar for det meste
Det første en legger merke til når den fyres opp for første gang er det nye displayet på toppen . Dette er tydeligere og bedre enn det forrige , men jeg må likevel si at jeg gjerne skulle hatt det i front . Plassert i en hylla er det som skjer på toppen av noe produkt litt vanskelig å se . Vår eksisterende Node har knapt fingermerker på toppen , og er stort sett kun kontrollert fra iPad eller iPhone . Du kan bruke displayet til å regulere volumet og skifte mellom de enkelte inngangene .
Så er det inn i appen , og få den registrert på nettverket , og så følger den nær selvfølgelige oppdateringen av enhetens programvare . Med en kjapp internettlinje går det forholdsvis kvikt , men jeg vil spille musikk – og jeg vil gjøre det med en gang ! Etter en stund trommer fingrene utålmodig på bordkanten , og jeg ser lengselsfullt ut på det fine været . Bading og pinne-is er adskillig mer fristende enn å se på den blå streken i displayet på iPad-en som gjør seg langsomt større i retning mot høyre .
Etter en runde med rød saft og en ventebrødskive på terrassen er spilleren ferdig , og klar til bruk .
Den dukker kjapt opp i appen , og finner nettverket uten problemer . Det er akkurat slik det skal være , og kanskje til og med verdt å vente på .
Den nye digitalkonverteren er en PCM5242 32bit / 384kHz , men det meste du kan hente ut av de digitale utgangene er 24 / 192 for avspilling av musikk i hi-res fra for eksempel Qobuz eller Tidal .
Når det gjelder MQA har Node full dekoding internt og konverter det fra digitalt til analogt i full oppløsning via den interne digitalkonverteren . Har du en ekstern digitalkonverter som ikke er MQAkompatibel får du 24 / 96kHz som høyeste oppløsningen ut på enhetens digitale utganger . Med en MQA-støttet DAC går du hele veien opp top 24 / 192 .
Bluesound Node er selvsagt også Roon Ready , som den forrige modellen , og det gir Roon-abonnenter en enkel vei til godlyden .
Den låter flott
Elektronikken vi kan kjøpe oss er nå blitt så bra at vi burde gå rundt å smile hele tiden , og selv i hifi-ens budsjettklasse spiller det veldig godt nesten uansett hvilket produkt du plukker opp , og det gjør Node også .
Den lille , kompakte streameren har fra Node , Node 2 via 2i og opp til generasjon 3 blitt stadig forbedret , og jeg tipper det er relativt få som får bakoversveis av forskjellene . Bluesound har tatt det relativt rolig og laget en stille evolusjon , men vi må huske at utgangspunktet var veldig godt . Det som vi tar imot med raus applaus er disse stadige forandringene gjøres uten at prisen går til himmels , slik den har lett for å gjøre med mange andre produkter nå for tiden .
Den nye og oppgraderte modellen låter hørbart bedre , den er litt åpnere og mer gjennomsiktig , og lydbildet er mer presist og detaljert . Det låter litt dyrere , flottere og litt mindre grått på de analoge utgangene , og det har absolutt skjedd noe med
31 Stereo + 5 / 21