Stereo+ Stereopluss.no 5/2021 - Page 16

+ GADGETS » Yamaha YH-E700 hodetelefoner

16

YAMAHA PÅ SITT ALLER BESTE

Yamaha har laget et par hodetelefoner som ikke gjør særlig mye ut av seg , men det er før du setter dem på hodet .
Tekst : Håvard Holmedal

Yamaha YH-E700 er et par ganske kjedelige utseende hodetelefoner med svarte , rundt klokker i plast , og med bøyle og øreputer i sort kunstskinn . De vinner helt sikkert ikke noen designpris , men når får dem på hodet glemmer du brått at det er et par ganske hyggelig prisede trådløse hodetelefoner du lytter til .

Litt teknikk
Elementene er dynamiske , har avanserte « motorer » og leverer en frekvensrespons fra 8Hz (!) til 40kHz via et par 40mm membraner . Hodetelefonene er lukkede , og selv om de også har støyreduksjon av god kvalitet , stenger de allerede ganske mye av lyden ute – helt uten at elektronikken hjelper til .
Batteritiden er oppgitt til hele 35timer med støyreduksjonen slått på , og selv om det også er avhengig av hvor høyt du spiller , er det forholdsvis imponerende .
Bluetooth er versjon 5.0 . Noe som betyr trådløs overføring av forholdsvis god kvalitet fra det meste av mobilt utstyr som også støtter Bluetooth 5.0 . De låter enda bedre kablet , men det er vel relativt få som kjøper seg en trådløs hodetelefon for å spille med en kabel mellom øretelefonene og mobiltelefonen .
Appen er grei , men enkel , og har ingen EQ som du kan leke deg med for å skreddersy lyden til dine egne preferanser . Yamaha har derimot noe annet som kan gjør noe av den samme jobben . ( les videre )
Støyreduksjonen er effektiv og god , og tar og den innebygde elektronikken støyer behagelig lite . Du kan så vidt høre det når musikken ikke spiller , men selv på meget lavt volum er den ørlille susingen umulig å høre . Favoritten er foreløpig støyredusjonen i WH-1000XM4 , men Yamaha gjør seg på ingen måte bort på akkurat denne øvelsen .
Spiller dypt
Yamaha YH-E700 spiller kjellerdypt og leverer mer bass enn det man kanskje vil si er helt nøytralt , men det er ryddig og bra gjengitt og det låter både stort og fett . Bassen er på sitt aller beste ( eller verste ) godt i stand til å få visdomsjekslene til å skrangle i takt med beaten . Klangbalansen kler alt du hører på av moderne elektronisk musikk . Vel , egentlig alt unntatt klassisk musikk . Den dype bassen gjør to ting . Det spiller totalt uanstrengt i
Sjekker øregangene
Yamaha har utstyrt hodetelefonen med noe de kaller for Listening otimizer . Via et par innvendige mikrofoner sjekkes innsiden av øret og øregangen hvert 20 . sekund for å tilpasse lyden i det rommet som oppstår mellom klokkene og ørene dine . Dette blir så korrigert i sanntid for at de skal spille så bra som mulig .
5 / 21