+ HIFI
» Cyrus 40 AMP
Det er knapt mulig å levere forsterkere i denne klassen uten å digitale ferdigheter. Cyrus 40 AMP leveres med ESS Sabre ES9039Q2M i en Hyperstream IV-dual DAC-arkitektur. Den støtter her oppløsninger inntil 32bit / 384kHz eller DSD256 via USB, men går også langt i analog retning ved å utstyre forsterkeren med en platespillerinngang( MM).
En av utfordringene med denne formfaktoren er at det kan bli en smule trangt på baksiden av produktet, men dette har Cyrus løst på en ryddig måte. Ikke at det er god plass, men du finner greit frem, og det er logisk lagt ut. Du har hele 4 analoge RCAinnganger i tillegg til platespillerinngangen, og fem digitale som er fordelt på to coax, en optisk digital inngang, en USB B og en HDMI eARC. Det er også en preamp-utgang og en utgang med fast volum. På baksiden finner du også tilkoblingen av en ekstra strømforsyning, som er ment å gi forsterkeren økte krefter. Den oppgitte effekten er 2x100watt i 6ohm, og kobler du til en PSU øker denne med omtrent 10 prosent, men det viktigste er at du får tilgang til en større og bedre strømforsyning.
Jeg forestiller meg at det kan bli litt krevende å få plass til alt hvis du har litt tykke og kraftige kabler, og særlig på høyttalerutgangene. Det følger med et sett med doble bananplugger, men det er begrenset hvor tykke kabler du kan få festet på forsvarlig vis. På den ryddige og oversiktlige fronten er det et en 3,5 millimeter utgang til hodetelefoner plassert rett under volumknappen.
Spiller friskt og engasjerende Cyrus 40 AMP spiller friskt, energisk og åpent, men har likevel en ganske nøktern klangbalanse som aldri blir for fremoverlent eller aggressiv. Men den sparer absolutt ikke på kruttet når det er dynamiske og krevende passasjer i musikken, og er absolutt blant de mer engasjerende forsterkerne vi har hørt i omtrent denne prisklassen. Dynamikken er nemlig fremragende, og det skaper en livlig, presis og naturlig gjengivelse av instrumenter og stemmer. Den har også nok trykk og tyngde til at musikken blir interessant og morsom å høre på, men har også en åpenhet som nok kan virke litt avslørende på enkelte innspillinger. Det er ikke mye feil de skal gjøre i studioet eller på mastringen før dette kommer klart frem i lydbildet. Men dette kommer ikke av en lys eller tynn klangbalanse, kun av forsterkerens evne til å gjengi det som foregår i lydbildet uten filter eller noe form for egen stemme eller klang. Fullstendig ærlighet har sin pris, men det må også sies at den på mine Kerr K320( uten S) aldri ble overtydelig eller øretrettende.
Presisjonen og klarheten gjør på den positive siden at den scorer høyt på fokus og tredimensjonalitet, og på innspillinger som kan virke litt komprimert og trange, gjør den en imponerende jobb med å skape luft og plass i lydbildet. Og når innspillingen virkelig er god, skaper den en magisk følelse av tilstedeværelse og et imponerende holografisk lydbilde.
Er det så noe å sette fingeren på? Ikke egentlig, men det er verdt å minne om at en forsterker på 80-85watt eller noe, skaper noen begrensninger i hvor høyt du kan spille og hvilke høyttalere du kan spille høyt med. Spiller du på vanlige lyttenivåer er det ikke noe å tenke på i det hele tatt, for det
27 Stereo + 4 / 25