+ HIFI
» Naim Audio Uniti Nova PE innganger støtter 24 / 192 og DSD64 . I tillegg har du to USB-A-innganger ( en i front og en bak ). I fronten finner du også en hodetelefon-utgang .
Streaming-alternativer er Qobuz og Apple Music , Tidal Connect , Spotify Connect og den er Roon Ready . I tillegg støttes AirPlay2 , Chromecast , UPnP og Bluetooth .
Via UPnP kan du også kontrollere 4 tilkoblede spillere som spiller musikk i CD-kvalitet . Via den lettbetjente appen til Naim kan du koble til inntil 6 spillere i såkalt « partymode » som betyr at du kan spille samme musikk samtidig på 6 tilkoblede spillere . toppen og displayet i front . Du skal ha en nokså alternativ stilsans for å kunne kalle det for pent og innbydende , men det er superfunksjonelt og med et intuitivt brukergrensesnitt .
Kraftig forsterker
Med 2x150watt til rådighet i 8ohm , og 2x250watt i 4ohm skal det litt til å kjøre denne forsterkeren tom , og det virker som den kan trekke hva som helst av høyttalere . Den tidligere utgaven av Nova , den uten PE på slutten , leverer 2x80watt fra en klasse A / B-forsterker , så hvorfor ikke bare bygge inn en kraftigere klasse A / B-forsterker ? Forklaringen er at det allerede på forrige Nova var temmelig trangt om plassen , og ikke plass til å tenke på større og sterkere forsterkere i det opprinnelige designet . Den store strømforsyningen krever plass og det virker som om det var et mål for Naim å kunne leverer en større forsterker i den eksisterende Nova-innpakningen . Det sitter fortsatt en meget stor og kraftig strømforsyning i enheten , noe som er litt uvanlig for typiske klasse-D-løsninger , og den bidrar sterkt til vekten på 15Kg .
Godt utstyrt Er du en tradisjonell analog-mann finnes det innganger for både 5-pins DIN-kontakter og RCA , og har du seriøse planer om å bruke denne forsterkeren koblet til andre effektforsterkere har du et sett med RCA-utganger til dette bruket . Balansert XLR er slett ikke nødvendig , ifølge Naim .
For dagens mangfold av digitale kilder er det både optiske og koaksiale innganger , en BNC on en HDMI-inngang . De optiske inngangene er begrenset til 24 / 96 mens alle andre digitale
Tempo , rytme og timing PRAT er en forkortelse for Pace , Rythm and Timing eller tempo , rytme og timing . Det er et motto de stadig beviser at de lever under , og de klarer av en eller annen grunn å skape solid fremdrift , rytme og presisjon uansett hva de foretar seg . Og de klarer det uten samtidig å gjøre lyden for frempå , aggressiv og slitsom , som hele tiden ligger faretruende nær egenskapene NAIM forsøker å levere . Heldigvis er disse egenskapene uløselig koblet sammen med musikalsk fylde og en naturlig og avslappet klang .
Vi glemmer alt om forsterkerklasser og liknende , og kjører norsk musikk via den innebygde streameren som første spor . Bruremarsj fra Beiarn med Jan Gunnar Hoff går ofte på spilleren når jeg tester , og det er fordi flygelklangene byr på veldig mye informasjon om hvordan elektronikken oppfører seg . Her det flotte og levende anslag , nydelig flygelklang og veldig rike overtoner , helt uten antydning til grovkornethet , og det er ikke engang i nærheten av å bli sterilt eller akademisk slik kritikken mot klasse D ofte leveres . Lyden er raffinert og rik , fremstår med høy troverdighet og har en åpenhet og gjennomsiktighet som gir en dyp innsikt i musikken som presenteres . Enhver videre diskusjon om det går an å høre at dette er en klasse-D-forsterker er herved avsluttet .
Derimot er den et godt bevis på at Naim er tro mot PRAT , og det skal ikke mye til før høyrebeinet starter sine egne rytmeøvelser på undersiden av bordet . Underlig nok ikke bare når de heftigste rytmene blir avspilt på anlegget , men også når Everybody Here Wants You med Jeff Buckley . Den går ganske langsomt , men den underliggende
53 Stereo + 4 / 24