Stereo+ Stereopluss.no 4/2021 | Page 50

+ HIFI » Mola Mola Kula

50

LÅTER SOM EN KULE

Å bruke over 200.000 kroner på en integrert forsterker med innebygget riaa-trinn og digitalkonverter er galskap for de fleste , men når bilfrelste kan drømme om Ferrari , kan jo vi lydfrelste drømme om en Mola Mola Kula .
Tekst : Roy Ervin Solstad Foto : Mola Mola

I år er det sju år siden det nederlandske selskapet Mola Mola lanserte sine første produkter bestående av en forforsterker og en monoforsterker som det selvsagt lønte seg å ha to av om man skulle spille stereo . Bak selskapet står Bruno Putzeys , en belgisk legende innen hifi-bransjen . Han er nemlig også mannen bak Ncore-forsterkermodulene , og har også vært involvert i utviklingen av Purifi sine forsterkermoduler som blant annet Vera Audio og NAD benytter . I tillegg er han en av flere bak selskapet Grimm Audio som lager aktive høyttalere til både proff og konsumentmarkedet . Han var også med og grunnla Kii Audio som også lager aktive høyttalere med innebygget romkorreksjon . Alt dette har den snart 48 år gamle belgieren gjort siden 2005 da han forlot Philips der han hadde jobbet i ti år . Mens han var hos Philips fant han opp UcDkretsløpet for klasse D-forsterkere .

Produktsortimentet til Mola Mola er langt mer beskjeden enn CVen til Putzeys . En forforsterker kalt Makua , monoforsterkere som er døpt Kaluga , digitalkonverteren Tambaqui og nå den integrerte forsterkeren Kula . I tillegg finnes det et riaa-kort og en digitalkonverter som begge kan bygges inn i Makua og Kula .
Kula Mesteparten av Kula-forsterkeren er hentet fra forforsterkeren Makua . Det inkluderer kabinettet , selve linjeforsterkeren og riaa-kortet for tilkobling til platespiller . Selve forsterkerdelen er en klasse D-konstruksjon laget eksklusivt for Mola Mola . Den sparker ut 150 watt i 8 Ohm og dobler utgangseffekten når motstanden halveres . Digitalkonverter-modulen som kan monteres i den , er identisk med digitalkonverteren Tambaqui . I utgangspunktet hadde Putzeys & co planer om å lage en enklere – og billigere – digitalkonverter-modul til Kula , men så ble man ikke fornøyd med lyden . Det ble man definitivt med Tambaqui-modulen , siden den digitalkonverteren regnes for å være en av verdens aller beste digitalkonvertere uansett pris .
Stereo + 4 / 21