Stereo+ Stereopluss.no 4/2021 | Page 42

+ HIFI » Naim Uniti Atom Headphone Edition

42 FRISK OG SVÆRT VELOPPDRAGEN

Naim Uniti Atom er en flott forsterker / streamer og står fjellstøtt på egne ben . Nå har Naim tatt fjernet forsterkeren , oppgradert elektronikken kraftig og laget en helt ny enhet for tilkobling av highend hodetelefoner , men som også fungerer helt glimrende som forforsterker .
Tekst : Håvard Holmedal

Allerede da originalutgaven av Uniti Atom ble lansert var det flere som tenkte at enheten kunne blitt en glimrende forforsterker , og det har det blitt , men kanskje ikke helt slik vi forventet . Det å kalle dette « bare » en hodetelefonforsterker er helt på grensen til kriminelt . Den har alt som skal til for å fylle oppgaven som er tiltenkt den , men vi kommer ikke forbi dens glimrende egenskaper også som ren forforsterker og streamer .

Her finner du det meste
Ved å flytte ut forsterkeren har Naim fått bedre plass på innsiden , og bedre mulighet til å flytte litt rundt på viktige komponenter . I tillegg har pandemien gjort at produktet har fått utsatt lansering i nesten et helt år . Den var mer eller mindre klar for et år siden , og det er selvsagt umulig å holde utviklere unna nettopp utvikling . Dermed var de i gang med en total gjennomgang av absolutt alt av kretsløp på innsiden . Resultatet er enda bedre lyd og mindre støy .
Den ser fortsatt ut som et ekte Naim-produkt , og den er både tung og solid og vekten avslører at det sitter en temmelig solid ringkjernetrafo på innsiden .
Hodetelefon-forsterker
Hodetelefonforsterkeren er støysvak , og klokker inn på -93dB . Det er lavt nok til å ikke gi støy på selv ganske følsomme hodetelefoner . Like viktig er det at den er i stand til å drive hva som helst av hodetelefoner helt opp til 600Ohm . Den yter ifølge Naim 1500mW ved 16ohm , men det er faktisk en smule konservativt målt .
Stereo + 4 / 21