Stereo+ Stereopluss.no 4/2021 | Page 34

+ HIFI » Cambridge Audio EVO 150

34

HELT NY STIL FRA CAMBRIDGE

Med EVO 150 har Cambridge Audio tatt et modig designgrep , og lansert en kompakt alt-i-ett-løsning som er svært innbydende , men som også låter flott .
Tekst : Håvard Holmedal

Cambridge er ikke de første til å levere komplett Hi-Fi i denne formfaktoren . Både NAD , Lyngdorf og Naim har allerede hatt tilsvarende produkter ute på markedet en god stund . Det betyr at du får alt du behøver i en kompakt enhet som tilbyr både forforsterker , DAC , streamer og effektforsterker . Alt du behøver er å koble til et par gode høyttalere , og i tilfellet med Cambridge Evo 150 ; begynn gjerne søket etter et par i prisklassen opp mot 25-30k . Det er mer kontroll og trykk i den kompakte enheten enn det det jeg forestilte meg .

Ser flott ut
Selv før du slår på strømmen klarer Evo 150 å kommunisere at det er et produkt som hører hjemme i en prisklasse langt over budsjettklassen . Det stødige kabinettet , de utskiftbare tresidene som finnes i både sort og valnøtt – og hvor begge varianter ligger med i esken , det nesten 7 tommer store displayet og de doble kontrollhjulet på høyre side gir klar beskjed om at dette koster litt penger . Evo 150 er lager for å stå til pynt , og gjør seg godt på toppen av en TV-hylla under fjernsynsapparatet ditt . Evo 150 måler kun 30cm i bredde og dybde , og er kun 9cm høy . Det gjør den særdeles enkel å plassere på eller i en hylle .
Det er kanskje verdt å nevne at Evo-familien også har en rimeligere enhet med omtrent det samme utstyret , mindre forsterker og en pris som er så vidt litt hyggeligere . Den heter Evo 75 .
Mye utstyr
Listen over utstyr er ganske å imponerende , og det er lett å tenke seg at det er lett å gå seg bort i mengden av muligheter . Det er det heldigvis ikke . Evo 150 er brukervennlig og lettbetjent , og det er den fra du slår på apparatet , via tilkoblingen til nettverket hjemme , og frem til du får lyd fra en av musikktjenestene den har innebygget eller har koblet til CD-spilleren din . Men det går an å slå den på , koble til en lydkilde og spille . Det doble kontrollhjulet i front er både kildevelger og volumkontroll . Den innerste ringen gjør kildevalgene dine og den ytterste delen styrer volumet .
Hele enheten er bygget opp rundt en klasse D- forsterker på 2 x 150watt , og det er flott å se at det er benyttet de meget gode Hypex Ncore-modulene . Da burde den levere masse kontroll i bassområdet , samtidig som den er oppløst og detaljert oppover mot toppen av diskanten .
Både Tidal og Spotify finnes i Connect-utgave slik at du kan spille av direkte fra musikktjenestenes egne apper , men du finner også Qobuz og Chromecast ombord . I tillegg til Bluetooth med aptX HD og AirPlay2 . Vil du lytte til radio må du hente dette via internett-radioen . Ellers er den Roon-ready , noe som er svært praktisk , og den gir full dekoding
Stereo + 4 / 21