+ HIFI
» EverSolo DMP-A10
hele rundt en ESS DAC-chip de oppgir å være en ES9039PRO, men som nok er en ES9039MPRO med « M » som er utgaven som gjør det mulig å hardware-dekode MQA. Denne chip-en har også 7 digitale filtre ombord som du kan velge mellom. Som med alle andre enheter er ikke forskjellene så store at du kommer til å få hakeslipp, men de små forskjellene som finnes kan være avgjørende for matchingen av systemet. Etter å ha lyttet meg igjennom noen ganger lander jeg på filtervarianten « minimum phase » med mindre pre-ringing. Det er mest behagelig over tid, etter min mening.
Innganger og utganger
Som alle andre highend-enheter har den rikelig med innganger og utganger, og den har analoge innganger slik at enheten også kan benyttes som en fullverdig forforsterker, og selv om den i mange tilfeller kun vil brukes som en streamer med variabelt volum, er den en fullspekket forforsterker med et meget avansert og svært stillegående R-2R volumkontroll hvor hvert steg opp eller ned på volumkontrollen akkompagneres av et godt hørbart klikk.
Hvis vi begynner på venstre side sett bakfra har enheten 12V-trigger inn / ut og en egen plugg for jord. De digitale utgangene er en spesialisolert USB for kun lyd, en optisk og en koaksial. På undersiden av disse sitter inngangen for fibernettverk, Gigabit LAN og 2 USB 3.0-innganger.
Digitale innganger er det godt med og du finner både HDMI ARC, to koaksiale og to optiske i tillegg en spesialisolert USB inngang for lyd. Det er videre to analoge RCA-innganger og en balansert XLR, og så kommer vi etterhvert til de analoge inngangene som er to egne subwoofer-innganger, en RCA og en balansert XLR. Mot oversiden sitter det tre skrufester for antenner som du kjapt finner ut om du behøver eller ikke når du kjører trådløst.
En lang liste med teknikk
Det er ikke helt snaut hva EverSolo har listet opp av teknologi på innsiden av enheten. Noe av det, som den svært stillegående strømforsyningen, isolerte USB-kretser, støyredusering av viktige kretsløp, de isolerte USB-kretsene og de svært nøyaktige interne klokkene, den fullbalanserte analogseksjonen og muligheten for å koble til et fibernettverk, sitter bare der og gjør jobben sin uten at du merker det på noe annet enn at enheten er svært stille. Da er det annerledes med muligheten for romkorreksjon, den avanserte DSP-en og EQ-mulighetene. Dette er muligheter du aktivt kan benytte for å få systemet til å spille så korrekt som mulig i rommet ditt, eller så kan du selvsagt stille inn lyden akkurat slik du vil ha den. Det er også særdeles praktisk at du kan gjøre forskjellige innstillinger av EQ-en på hver inngang. Det kan jo være mulig at du vil ha en litt annen kurve på TV-lyden som kommer inn via HDMI enn det du vil ha fra en ekstern CD-spillere, eller den internes streameren.
Som vanlig er det lett å skru seg helt bort, men det er ingen grunn til panikk. Du kommer deg lett tilbake til utgangspunktet. Uten å gå igjennom alle mulighetene som tilbys i denne omgangen, oppfordrer vi likevel alle til å leke seg med de kontrollmulighetene som finnes.
Hvis du ikke er fan av strømmet musikk og heller vil spille fra harddisk har du mulighet for å lagre hele 16TB med musikk fordelt på to SSD-
35 Stereo + 3 / 25