Stereo+ stereopluss.no 3/2025 | Page 31

+ HIFI

» Bluesound Node Icon
optisk, koaksial og USB C digitale utganger, i tillegg til RCA og balansert XLR analoge utganger. I tillegg kommer selvsagt Bluetooth i versjon 5.2. og Air- Play. Hodetelefon-utgangen sitter litt knotete til på siden av produktet, men er av god kvalitet.
Avansert DAC-Chip
Node Icon benytter seg av to ESS 9039Q2M D / A- konvertere. En på hver kanal. I utgangspunktet har denne chipen et utvalg digitale filtre å by på, men i og med Qrono d2a- teknologien er dette låst til kun ett filter. Du kan ikke slå av Qrono d2a og du får heller ikke tilgang til de andre filtrene i Bluesound sin app. Det filteret de bruker er et meget langsomt filter, men som har den fordelen at det virker litt forskjellig på forskjellige oppløsninger. Hvordan dette faktisk påvirker lyden er litt vanskelig å få sjekket da muligheten for brukeren til å sammenlikne filtrenes karakteristikk er låst. Jeg er litt usikker på om dette får de tidligere MQA-kritikerne tilbake ombord. Det som imidlertid virker ganske sikkert er at MQA-fansen får mye å glede seg over når Lenbrook helt sikkert kommer til å annonsere en helt ny musikktjeneste med musikk i MQA-format. Når den åpner for strømming av musikk er derimot uvisst, men at den kommer er vi temmelig sikre på.
Appen Appen til Bluesound ser bra ut, men jeg lurer litt på om de har valgt andre løsninger enn det de hadde i utgangspunktet. Hvis du ikke er vant med diverse app-utvikleres krumspring, vil du kanskje stusse over at valg av innganger ikke ligger under menyen til spilleren, men under musikk. De enkelte musikktjenestene dukker heller ikke opp før du har valgt dem i en undermeny, og logget deg inn. Det positive er at det mange av dem og at denne appen gjør det veldig lett å sette opp grupper av enheter til å spille sammen.
I spillermenyen kan du justere bass og diskant, velge om du vil koble til en subwoofer og også dennes delefrekvens, men av en eller annen grunn ikke volumet til subwooferen- og det er heller ingen EQ-mulighet.
Men kanskje er ikke det siste så nøye. Du kan nemlig velge Dirac romkorreksjon. Du ryker riktignok på ca. 1700.- kroner for den enkleste utgaven( 20-500Hz), mens utgaven med full båndbredde( 20-20000Hz) letter deg for ca 2800.- kroner. Beløpet kan kanskje virker litt drøyt, men erfaringen er at Dirac kan gjøre store forskjeller i lytteopplevelsen, og har du et krevende rom kan det hende det er Dirac kan gi deg det største løftet i lydkvalitet du har opplevd per investert krone – selv om denne opsjonen nok må sies å være for viderekommende.
Selve oppsettet går kjapt unna, og spillere kommer fort på plass i appen, men du kan regne med at enheten må oppdateres før du får lov å sette i gang. Når det er gjort er det bare å begynne søket etter noe musikk du kan spille.
Bedre lydkvalitet Uansett valg av filtre, MQA, Qrono eller Dirac, er den grunnleggende lydkvaliteten ganske
31 Stereo + 3 / 25