+ HIFI
» Dynaudio Heritage Special
klassiske Esotar T330D , men her er en i en oppgradert versjon som Dynaudio mener er den beste diskanten de noensinne har laget . For mange sier det mye . Den 28 mm store diskanten heter i denne versjonen Esotar 3 og er utstyrt med en stor neodymium-magnet og et stort bak-kammer . I tillegg har den en Helix trakt på baksiden for å dempe resonanser . Bass / mellomtone-elementet 18W75 XL Heritage Special MSP Woofer ( langt navn ) har de hentet fra Evidence Platinium-serien og imponerende nok faktisk forbedret ytterligere . Bedre kvalitet på spolen , oppgradert magnetsystem med både neodymium og ferritt-magneter og Nomex oppheng .
De som kjenner Dynaudio fra før vil nikke anerkjennende , og kanskje kjenne at det kribler av forventninger når det benyttes noen av de beste elementene hifi-industrien kan by på . Det gjør det i hvert fall for meg .
Delefilteret er ikke overraskende et førsteordens filter ( 6dB ) og her er det benyttet Mundorf-kondensatorer for beste , og det er gjort impedanse-korreksjoner separat for diskant og bass-elementet .
Kabinettet er i 19mm MDF , og er omhyggelig dempet og har en kraftig avstivning midtskips . På baksiden finner du et enkelt sett med terminaler , uten noen mulighet til bi-wiring .
Og til slutt – hvert par er nøye matchet og nummerert . anbefaler at du sikter deg inn mot prisklassen fra 40-45k og oppover .
Mange timer med behagelig lytting
En av historiene som følger med denne høyttaleren er da ingeniørene skulle lytte til den første spillbare versjonen av denne høyttaleren . Den sesjonen skulle ta 20 minutter , men varte i 2 timer . Noe som skal si noe om at dette er noe helt spesielt , men bare 2 timer ? Det skal godt gjøres å avslutte lyttingen på denne høyttaleren før samboeren dundrer inn i stua like før soloppgang , og beordrer deg inn på hjemmekontoret .
Selv om det ikke er en rimelig høyttaler , har jeg knapt hørt tilsvarende presisjon og akkurat pass varm musikalitet , og samme allround-egenskaper . Der enkelte Dynaudio-modeller skinner aller beste med spesifikke musikksjangre , er dennes allroundegenskaper en av dens mest utpregede egenskaper . Den spiller alt , og den eneste veien du kan gjøre feil , virker å være hvis du kobler til utstyr som er utpreget varmt i klangen .
Jeg koblet den til en Hegel H590 , og der fant jeg både presisjonen , kontrollen og energien jeg var ute etter , og ble sittende som hypnotisert i flere timer , og måtte skjerpe meg vesentlig for å koble
Litt teknisk
Høyttalerne er ikke så små som man får inntrykk av på bilder . De er 385mm høye og nesten 340mm dype . Fronten er derimot kun 208mm bred og gjør at de ikke opptar særlig mye plass visuelt sett .
Effektiviteten er 85dB , og er omtrent slik det er med andre høyttalere i samme klasse , og de blir oppgitt til å tåle 200watt . Det gjør at du kan spille overraskende høyt , selv om effektiviteten i den lavere enden . Impedansen er 4ohm , og delefrekvensen er lagt på 2200Hz . Den strekker seg ned til ca 40Hz i bassen .
Høyttaleren må ikke absolutt ha en stor forsterker , og du får jo lyd selv med en ltien Rega IO som jeg har hjemme , men du får mest igjen for investeringen din hvis du kobler Heritage Special til en kraftig , stabil og vellydende forsterker . Vi
43 Stereo + 3 / 21