Stereo+ Stereopluss.no 3/2021 - Page 22

+ HJEMME HOS » André Nyhus-Møller ( MakkinTosken )

SLIK BLE HAN MAKKINTOSKEN

André Nyhus-Møller ( 47 ) har 2,4 kilowatt med McIntosh-monoblokker . Men det er ikke nok ….
Tekst og foto / video : Ståle Winterkjær

22

På hifi-forumet er André kjent som Makkin- Tosken . Et navn han bærer med stolthet . - Jeg er bare Tosken blant venner , ler han og tilføyer : - Jeg valgte navnet for å omfavne at jeg er en fanboy av McIntosh .

Når man stiger inn i hifi-stuen til André , blir man øyeblikkelig slått av hvor stilig det ser ut . Dette er vel en av de få hifi-hulene hvor et interiørmagasin kunne laget en reportasje . Her er det en elegant sofa og bord i en nedtonet belysning med litt peiskos på den ene siden . Hifi-alteret foran er totalt symmetrisk med alle kabler skjult . Selv diffusorer og dempematter kler rommet . Lekkert er bare fornavnet .
Så det er selvfølgelig ikke en tilfeldighet at han har valgt McIntosh-utstyr i sin hule .
- McIntosh er et møbel i hylla . Jeg vil ikke ha små usynlige bokser i et rom jeg skal nyte musikk , forklarer MakkinTosken .
Han forsvarer de store watt-meterne til McIntosh :
- Jeg legger ikke skjul på at de er hyggelige å hvile øynene på . Jo større VU-metere , jo bedre . Mange synes de er jålete , men jeg mener de er nyttige . Volumkontrollen er ikke så nøyaktig i forhold til lydnivå . Det er lettere å forstå hvor høyt man spiller utfra hvor mye effekt som blir brukt , sier han .
Ferrari-pause
Hifi-interessen til André har gått i bølgedaler . Mellom 2011 og 2016 drev han ikke med hifi i det hele tatt :
- Jeg mistet interessen da alt ble så tilsynelatende enkelt , perfekt og digitalt . Jeg ønsker at det skal være en viss utfordring . Derfor hadde jeg et fem års sølibat hvor jeg renoverte en 78-modell Ferrari 308GTB , sier han .
Heldigvis er det fortsatt mulig å gjøre hifi-interessen vanskelig . Så da han begynte igjen ble det
Stereo + 3 / 21