Stereo+ Stereopluss.no 2/2021 | Page 20

+ HIFI » Electrocompaniet EC Living TANA SL2 / L2 20 HELT NY GENERASJON

Endelig er turen kommet til EC Living . Selv om utseendet er det samme er produktene pusset opp fra topp til tå , og det er faktisk ikke så vanskelig å høre .
Tekst : Håvard Holmedal

Electrocompaniet serie av EC Living-produkter har vært der hele tiden , men det er først nå vi hører folkene der borte på Vestlandet snakker om det med stolthet i stemmen . Forrige generasjon var bra , men det er den nye som skal ta verden med storm .

Fine høyttalere Du kan kjøpe deg en Tana SL2 og leve lykkelig med den , men den aller søteste musikken oppstår når du også kobler opp en Tana L2 . Da blir opplevelsen i stereo og systemet kan lett erstatte et lite stereoanlegg med separate komponenter i en stua , på soverommet eller i kjellerstua . Kobler du til den trådløse subwooferen bryr heller ikke anlegget seg særlig om hvor stort rommet er . I tillegg til at trykket i bassen forbedres vesentlig .
Det settet vi fikk er i sølv , eller rettere sagt . Den nederste delen av SL2 er i sølv . Designen er enkel og fortsatt moderne , den er lett gjenkjennelig og akkurat passe jålete til velmøblerte stuer . hente musikk enten fra Spotify eller Tidal , eller fra en ekstern harddisk koblet til USB-porten .
Du kan også overføre lyden direkte i Tidal eller Spotify-appen via AirPlay eller Bluetooth , og den har også Spotify Connect . Når Qobuz endelig finner ut at de kan inkludere Norge blant landene de tilbyr tjenester i , er den også klar for denne Hi-resmusikktjenesten . Du kan koble deg opp på en av de mange radiostasjonene du finner på nettet . Ved neste oppgradering blir den også klar for AirPlay2 , Tidal Connect og den blir Roon Ready .
Den innebygde DAC-en gir deg inntil 24bit / 192kHz oppløsning og listen over lydformater er ganske omfattende og inkluderer alt du behøver inklusive DSD128 .
Kobler du til en Tana L2 for stereofoniske lytteopplevelser foregår kommunikasjonen mellom
Hva har de gjort nå ?
I en verden av digitale produkter er et ofte nok å oppdatere programvaren for å kalle det mkII , men dette er noe annet . Nye og bedre dempede kabinetter skal gi elementene bedre arbeidsbetingelser , og selv om det ikke var noen grunn til å klage på hvordan de tidligere spilte bass , har Electrocompaniet utstyrt EC Living-høyttalerne med passive bassenheter .
Der veldig mange andre , tilsvarende konstruksjoner har klasse D-forsterkere , tenker Electrocompaniet litt annerledes . Ikke så rart , kanskje . De lager jo tross alt forsterkere . Den innebygde forsterkeren er derfor en 2 x 150watt klasse ABforsterker .
Høyttaleren har en innebygget DAC , og den er utstyrt med en digital inngang for eksterne enheter . Det er lett å tenke seg at det kanskje er en TV , for hele greia med dette systemet er at det kan
Stereo + 2 / 21