Stereo+ Stereopluss.no 2/2021 | Page 14

+ HIFI

KOMPLETT STEREOANLEGG

Det er knapt mulig å forstå at lydkvaliteten du får fra disse aktive høyttalerne er tilgjengelig til denne prisen .
Tekst : Håvard Holmedal
» Triangle Elara LN01A

14

Aktive høyttalere er ikke noe nytt . I proffsammenheng er det knapt godkjent å jobbe med noe annet . I hifi-sammenheng er det litt annerledes og det er faktisk ikke helt enkelt å få lydentusiastene til å glemme separate komponenter og tilhørende kabler . Selv om totalprisen i mange tilfeller er svært hyggelig .

Fornuftig konstruksjon
Det er vanskelig å tenke seg at en aktiv høyttaler i denne prisklassen skulle ha noe mer utstyr . Du får ikke nettverkstilkobling og appstyring , men høyttaleren har både Bluetooth ( aptX ) og platespillerinngang for en MM-pickup .
I tillegg er det en RCA phono-inngang som kan benyttes hvis du ikke samtidig behøver den til platespilleren , en 3,5mm aux og både en optisk og en coax digital inngang . I tillegg har den også en subwoofer utgang som kommer godt med . Det er ikke akkurat et par store fulltone-høyttalere vi snakker om her .
All elektronikken sitter i den ene høyttaleren , og du må benytte en høyttalerkabel for å få lyd i venstre høyttaler . Det aller beste er om begge høyttalerne er fullt aktive , men i denne prisklassen er denne løsningen klart godkjent .
Diskanten er en 25mm silkevariant , mens bassen er en 12,5cm og er uten den tradisjonelle senterkoppen . Materialet som er benyttet er bestrøket papir , og har en motor på baksiden med doble magneter . Det hjelper til at du får bassen med deg ned til 55Hz . Med litt hjelp av rommet er det ikke noen umiddelbar mangel på dypbass . Selv om enkelte av de aller dypeste tonene på noen av demoplatene våre ikke har den vante tyngden .
Den innebygde forsterkeren er på 2x50watt og med en målt effektivitet på nesten 88dB , er lydtrykket godt over det du behøver til vanlig bruk .
Kabinettene er ganske solide og virker godt satt sammen , og har en bassport som munner ut øverst på baksiden . Finishen er overraskende bra , og Triangle har kostet på seg en blanklakkert finish som absolutt gjør seg i stua .
Brukervennlig
Det er selvsagt enkelt å få disse høyttalerne koblet opp . Du kan benytte den optiske inngangen til å koble til en TV , en streamer får plass på coaxinngangen , og du har plass til en platespiller og en kablet mobiltelefon eller annet , på aux-inngangen . Og hvis du ikke plasserer høyttalerne kloss inntil veggen , låter det også balansert og bra . For nær veggen får du et tyngre lydbilde med mer bass , men det kommer samtidig ut av balanse og du mister litt av høyttalernes rytmiske snert . Likevel er 15-20 cm i mange tilfeller nok for å få lyden brukbart i mål .
Tilkoblingen til mobiltelefonen gikk på et blunk , og vi var kjapt i gang også trådløst .
Stereo + 2 / 21