+ HIFI » Audiovector QR5 SE
40
SPREKE OG DYNAMISKE
Audiovector QR5 SE har vært på markedet en stund , men nå har far og sønn Klifoth gjort full gjennomgang av hele konstruksjonen . Resultatet er QR5 SE .
Tekst : Håvard Holmedal
Audiovector ble startet opp i 1979 etter at grunnleggeren Ole Klifoth ikke kunne finne sin drømmehøyttaler blant eksisterende modeller på markedet , og fant ut at han heller skulle bygge den selv . Hifi-entusiaster som har vært med en stund husker kanskje de første høyttalerne han lanserte . De het Trapez og startet det som skulle prege alle senere høyttalere fra Audiovector . Lineær dynamikk , lineær fase og lav kompresjon .
Når du sitter foran en høyttaler fra Audiovector er det lett å høre at disse verdiene fortsatt gjelder , selv om design og teknologi har utviklet seg enormt på de litt over førti årene selskapet har eksistert .
Det endelige lydmessige resultatet kommer av en god blanding av målinger og lytting , men det begynner med lytting allerede ved utvelgelsen av elementer . Selv uten å montere elementene i kabinetter lyttes det etter typiske egenskaper som dynamikk , hastighet og lav kompresjon . Metoden har åpenbart sine fordeler , for selv om QR5 SE ikke er en voldsomt kostbar høyttaler , er det lett å høre hva konstruktørene er ute etter å få til .
Hva er nytt ?
En SE-utgave er som vanlig ikke en helt ny høyttaler , men som navnet antyder en forbedret versjon av den opprinnelige modellen . QR5 SE har fått nye kondensatorer Audiovector selv har designet i delefilteret , i tillegg til motstander som er laget med en metallkappe for å lede bort varme mer effektivt . Ytelsen i mellomtonen er forbedret med bruk av strategisk plassert « Nano Pore » dempemateriale . Effekten skal være økt åpenhet i hele mellomtone-området . Det siste punktet er en kryogenisk behandlede interne kabler som i følge Audiovector skal gi økt dynamikk og bedre detaljering . Bassporten er forbedret og høyttaleren kommer levert med nye spikes i rustfritt stål .
Summen av forbedringene , både de offisielle og de uoffisielle , skal gi en høyttaler som er ennå mer åpen , detaljert og musikalsk .
AMT-diskanter
Jeg må innrømme at jeg er fan av bånd og AMT-diskanter i forskjellige utførelser . De gjør noe med lyden som er ganske vanedannende , vel og merke når det er skikkelig gjort og godt implementert . Vi har hatt gode erfaringer med Kerr K320 , Børresen X3 og X2 ( test i denne utgaven ), Audiovector QR5 i SE-utgave , og faktisk også den imponerende lyden i musikk og kinorommet
Stereo + 6 / 23