Stereo+ Stereopluss.no 1/2021 - Page 40

+ HIFI » Triangle Esprit Ez Australe

40

SOLID OG LEKKER

Triangle har holdt seg til samme oppskrift ganske lenge , og fått rikelig tid til å gjøre nødvendig finpuss . Det har resultert i en høyttaler som hører hjemme helt på toppen av ønskelista i prisklassen .
Tekst : Håvard Holmedal

Vi kommer over Triangle rett som det er på

messer , men merket har hatt en litt turbulent reise i Skandinavia de siste årene . Nå ser det imidlertid ut som om det har roet seg vesentlig , og at distribusjonen er på stell igjen . Det var i hvert fall ikke noe stort problem å få disse levert på døra hjemme .
Det er ikke veldig lenge siden vi testet stativmodellene Triangle Signature Theta , en høyttaler som koster noen få tusenlapper mer enn den gulvstående Esprit Ez Australe , og som låt veldig ryddig og skikkelig . Med de røslige høyttalerne med triple basser stående foran meg , håper vi på enda litt tøffere lyd , men det er kanskje litt drøyt å forvente at de er like ryddige og nøytrale ?
På baksiden har den neodym-magneter og et eget kammer som absorberer energien på baksiden av membranen . Summen av det hele gir lavere forvrengning i diskanten , økt effektivitet og kontrollert spredning av lydbølgene fra diskanten i rommet de er plassert .
Den 16,5 cm store mellomtonen har membran av cellulose / papir som de i likhet med for eksempel JBL mener gir den minst farging av lyden . Den også en ganske kraftig konstruksjon til å være en
Flotte kabinetter
Triangle Esprit Ez Australe er flotte greier , og matcher lett tilsvarende høyttalere i prisklassen . Den nesten 120cm høye høyttaleren er ganske tung ( 40Kg ) og står ganske høyreist i stua , og en tar litt plass både visuelt og fysisk . Da er det til god hjelp at kabinettet er flott satt sammen og finishen er utmerket . Du kan også velge flere forskjellige finisher . De kan bestilles i sort ask , sort og hvit pianolakk og noe Triangle kaller for Golden Maple ( lønn ). Det siste en lekker og ganske eksklusiv finish for dem som vil ha noe spesielt . Finishen avgjør hvor mye høyttaleren koster , og du kan spare noen tusenlapper hvis du nøyer deg med standard-finishen sort ask .
Spesiell diskant
Alle produsenter vil kanskje si at deres elementer er spesielle , men diskanten som sitter i Ez Australe er kanskje litt mer spesiell enn de fleste . En titan-dome sitter på i et kompresjonskammer med en faseplugg i midten , og med det godt synlige , korte hornet på utsiden .
Stereo + 1 / 21