+ HIFI » Hegel V10
30
SENT , MEN ( VELDIG ) GODT FRA HEGEL
Når det gjelder vinylrenessansen vil det være tidenes overdrivelse å kalle Hegel for trendsettere . Det kan andre lage , har vært gjennomgangsmelodien . Nå har heldigvis tonen blitt en annen .
Jeg skal glatt innrømme at jeg har mast på Bent
Holter og gjengen i Hegel selv . Flere ganger , men hver gang har de blide folka i Hegel smilt overbærende og fortalt at markedet er så lite at det vil være vanskelig å lage noe som er bra nok billig nok til at de ville sette Hegel-navnet på produktet . De ville heller gjøre det de var gode på , nemlig forsterkere og digitalkonvertere .
Noe må imidlertid ha skjedd , for rett før jul dukket det opp en julegave til alle Hegel-elskere med platespiller , riaa-trinnet V10 .
Det ble derimot noe helt annet enn det riaatrinnet som var planlagt . Da Bent Holter , mannen bak Hegel , endelig ble overtalt til å lage et riaatrinn , skulle det bare være et lite prosjekt ved siden av med bruk av opamper slik alle andre produsenter av riaa-trinn til 10-15 tusen kroner benytter . Et slags kompromiss for i det hele tatt å lage et riaa-trinn .
Nå vet jo de fleste som kjenner Bent Holter og Hegel , at han er relativt dårlig på kompromisser dersom han finner noe han synes er morsomt og som kan gi god lyd . Da Holter begynte å jobbe med riaa-trinnet oppdaget han at det både var mer vanskelig , mer spennende og ikke minst mer morsomt å lage riaa-trinn enn han trodde .
Dermed ble det produktet som skulle være et enkelt sideprosjekt , langt mer komplisert – og kostbart – enn det som var planen .
Heldigvis er det enklere å forklare enn å utvikle et riaa-trinn , så kort fortalt er dette en platespillerforsterker for både moving magnet- og moving coil-pickuper . Inni sitter det håndmatchede JFettransistorer som første forsterkningssteg for både MM og MC , deretter går signalene inn i opamper som har bipolare transistorer . Hegel hevder at denne løsnnigen gir et ekstremt stillegående riaatrinn uten noe som helst feedback fra forsterkerkretsen tilbake til coilen i pickupen .
Strømforsynigen ser ut som en kjip veggvorte fra en eller annen billigbutikk på Ebay , men er det noe man har lært etter å ha testet Hegel i mange år , så er det ikke å skue hunden på hårene . Den « veggvorta » er nemlig en dedikert strømforsyning utviklet av Hegel helt fra bunnen av . Den bidrar i stor grad til det lave støynivået . Tilkoblingen til riaa-trinnet skjer med to , ikke en plugg , så her kan du bare glemme å skulle bruke en fancy strømkabel for å bedre lyden . Det ville ikke fungert , verken rent praktisk eller lydmessig .
I stedet har Hegel skviset kostnader der det har vært mulig , blant annet ved å ha et så enkelt
Stereo + 1 / 21