Stereo+ Stereopluss 9/2021 | Page 45

+ HIFI

» E . A . T . E-GLO I
2007 kjøpte hun opp VAIC og flyttet produksjonen til lokaler rett utenfor Praha i Tsjekkia .
I 2010 giftet Krahulkova seg med Heinz Lichtenegger , og EAT og Pro-Ject produseres under samme tak . Det gjorde det mulig for EAT også å starte produksjon av platespillere , platespillerforsterkere og pickuper . I dag består sortimentet også av tonearmer , pickuper , en strømforsyning og selvsagt vakuumrør .
E-Glo i
På hifimessa i München ble EAT sin første platespillerforsterker / riaa-trinn lansert i 2013 . Den fikk navnet E-Glo . Senere kom det to mindre riaa-trinn , E-Glo S og E-Glo Petit , før den nylig lanserte E-Glo i , der i står for integrated amplifier .
Som de andre E-Glo-produktene er forsterkeren rørbasert . Her er det både inngangsrør og utgangsrør , sistnevnte av den gode , gamle KT-88-varianten . I standardversjonen leveres disse rørene fra Sovtek , men du kan få EAT sine egne KT-88-rør også . Det koster imidlertid en god del mer .
Inngangsrørene er to stk 12AT7 og to stk 12AX7 fra Electro Harmonix . Disse kommer levert med EAT sine egne røde rørdempere .
Alt dette sitter i utgangspunktet gjemt bak et solid rørgitter som er skrudd fast i topp-plata . Gitteret minner meg faktisk litt om frontrutene til skuddsikre biler . Den avrundede fronten på gitteret gjør at det ikke virker like voldsomt , men forsterkeren er definitivt penest uten .
Selve fronten på forsterkeren er den reneste jeg har sett på en integrert forsterker noensinne . Det finnes ikke en eneste knapp . Alt som finnes er seks bittesmå hull til blå lysdioder , og et litt større hull for mottak av signaler fra fjernkontrollen . Over de blå lysdiodene står det tallene én til fem for å markere hvilken inngang man spiller fra , samt « Power » over den siste lysdioden .
Teksten er uleselig på vanlig lytteavstand , men man trenger det strengt tatt ikke , siden tallene for de ulike inngangene uansett finnes på den lekre lille fjernkontrollen i aluminium . Fjernkontrollen har også mute-knapp . Det er hendig når svigermor ringer og vil forstyrre deg midt under en lytteseanse .
Det mest uvanlige med denne forsterkeren er nemlig at knapper og volumhjul sitter oppå fronten av forsterkeren . Her er det en vippebryter for å skru forsterkeren av og på , en vippebryter for å velge inngangskilde , og en vippebryter for å velge mellom ultralineær og triode-drift på utgangsrørene . I tillegg finnes selvsagt en volumkontroll , i form av et potmeter fra Alps . Den eneste utfordringen med en slik plassering er at man fra lytteposisjon aldri vil « se » hvor høyt man har volumet , da markeringen på potmeteret ikke synes fra lytteposisjon . Det kan derfor være lurt å venne seg til å skru volumet helt ned , hver gang man avslutter en lytteseanse , slik at man slipper eventuelle overraskelser .
Baksiden av forsterkeren er det i hvert fall ingen overraskelser å få fra . Her er det fem ubalanserte innganger med rca-kontakter , og høyttalerutganger for henholdsvis åtte- og fire-ohms høyttalere . Her er også en bryter for å skru av strømmen til forsterkeren helt .
45 Stereo + 9 / 21