+ MUSIKK
62
ANE BRUN After The Great Storm Baloon Ranger Recordings
POP / ELECTRONICA . Da faren døde i 2016 fikk Ane Brun totalt skrivesperre . Derfor har det tatt fem år å komme tilbake med materiale fra egen penn . Når hun etter en sterkt inspirerende fjelltur ble kvitt sperren , kommer hun nå med intet mindre enn to album . Det første er mektig og rytmisk . Mens det andre albumet blir mer dempet og nedstrippet .
Ane Brun har denne gangen laget album uten de store hits . Her er det lite å nynne etter . Hun utforsker mer elektroniske lydlandskaper som hun kan legge sitt vakre vokalspor på . Brun skaper svært oppfinnsomme vrier i arrangementene og selv de mest repeterende rytmespor virker spennende . Her er det helt klart brukt lang tid i studio med elektroniske instrumenter blandet med strykere , fløyte , piano , drøssevis av perkusjon og koring .
Ane Brun har tidligere laget album som lydmessig er klare seksere . Det er også høyt nivå på « After The Great Storm » med mektig bass , bra vokalopptak med masse dynamikk og god bredde og dybde på flesteparten av låtene . Litt trekk blir det fordi ikke hvert eneste instrument og klang tydelig presentert i lydbildet , men det skyldes nok at hun ønsker et flytende landskap . Noen av de mest elektroniske låtene mangler også litt dybde og bredde . SW .
CHRISTEL ALSOS Live fra Oslo Konserthus Del 1 Sony Music
JULEMUSIKK . Mange middelmådige vokalister har forvrengt julesanger til det ugjenkjennelige . Så det er deilig at en av Norges vakreste stemmer , Christel Alsos , nå gjør sine versjoner . Alsos har vært ekspert på å fremkalle tårer hos de andre artistene i « Hver gang vi møtes » med sine inderlige tolkninger , og det gjør hun også her . Enten det er helt nakent med Alsos sterke stemme og flytende orgel i Trygve Hoffs « Nordnorsk julesalme » eller med stort band og kor i « Hellige natt ( o Helga natt )», klarer hun å få fram følelsene og høytidsstunden . For min del topper det seg med en ekstremt mektig versjon av « Deilig er jorden ». Dette er det nærmeste himmelen en ateist som meg kan komme .
For oss hifi-freaker blir opplevelsen forsterket av en utrolig bra lyd laget av Jon Marius Aaseskjold i live-miksen og Pieter de Wagter i mastringen . Nok en gang et bevis på at live-lyd kan være bedre enn studio-lyd . Det er en ekstrem bredde og dybde i lydbildet . Det er saftig bass fra orgeltoner som går svært dypt , trommene er kontante med nok kraft og kropp og hvert enkelt instrument står klart definert i miksen . Ja , dette lyden av en julegave til et finstemt stereoanlegg . SW .
Stereo + 9 / 20