Stereo+ Stereopluss 9/2020 | Page 57

+ HIFI

» NAD M33
viser album art . Det er praktisk , selvsagt , men ikke helt nødvendig for dem som benytter en iPad til å kontrollere Bluesound-modulen som sitter på innsiden , men det ser unektelig stilig ut . Det er Bluesound strømmemodulen som gir tilgang til alle de digitale musikktjenestene vi forventer å finne , og det gjelder tilgang til Tidal og Spotify , AirPlay2 , Bluetooth 5.0 med aptX HD . Enheten , eller rettere sagt Bluesound-modulen , er også forberedt for stemmestyring via Alexa eller Googla Assistent , men det hjelper ikke å snakke , eller for den saks skyld skrike til den hvis du ikke har en smarttelefon eller en høyttaler med passende programvare .
Med den innledende utstyrspakken forstår alle at den også har en DAC på innsiden og kommer med 5 digitale innganger ( coax , optisk og AES / EBU ), USB og faktisk også HDMI . Det er kjekt å ha hvis det er en TV i noenlunde nærhet .
Det er litt færre digitale innganger enn vi hadde forventet , men den har en balansert inngang ( XLR ) og platespillerinngang . Da er mye gjort .
På baksiden finner du også en egen forforsterker-utgang ( RCA ) og to subwooferutganger .
Kabinettet er som de andre i M-serien . Det er solid , flott satt sammen og gir høy kvalitetsfølelse uansett fra hvilken retning du sjekker det ut .
Da skulle man kanskje tro at vi har gått gjennom alt , men det er mer . Hvis det ikke er nok innganger har den plass til to MCD-moduler og den har innebygget hodetelefonforsterker av høy kvalitet med utgang i fronten .
Romkorreksjon
Er du en av de heldige som har superlyd hjemme , eller kanskje allerede har brukt en månedslønn på akustiske tiltak er det ikke sikkert at du hopper i taket over at NAD M33 har romkorreksjon , med det burde alle de andre .
I NAD M33 finner vi Dirac Live , og selv om den er i en basisversjon kan den gjøre underverker med lyden . Jeg sier kan , for det er avhengig av hvordan det låter fra før , men vi har hittil aldri opplevd at lyden blir verre med Dirac innblandet . Veldig ofte blir det betydelig bedre enn utgangspunktet , og noen ganger såpass mye bedre at vi er på grensen til å mene at tilsvarende oppgraderinger knapt er mulig å kjøpe seg uten at det inkluderer investeringer på sekssifrede beløp både på høyttalere og forsterkere . Eller eventuelt fornuftige akustikktiltak i stua . Men vi vet jo alle at det ofte kan være en utfordring bare å få lov til å plassere et skikkelig hifi-anlegg i stua , og at man for livskvalitetens skyld enten gir opp diskusjonen , eller hvis man har litt solide sosiale antenner ikke starter den i det hele tatt . Det er da du trenger Dirac .
Brukervennlig
Man skulle tro at et slikt produkt er komplisert å bruke , men du har lyd , kontakt med nettverket og Tidal i løpet av forbausende kort tid . Bluesound har hatt noen generasjoner på å finpusse programvaren sin , og den er blitt både kjapp og intuitiv . Så får du heller trekke frem mikrofoner og annet utstyr etterhvert .
57 Stereo + 9 / 20