Stereo+ Stereopluss 9/2020 - Page 44

+ HIFI » Melco N-100

44

STRØMMING AV HØY KVALITET

Strømming av musikk fra harddisk eller fra musikktjenester som Tidal , er den nye kongen på haugen for musikalske kilder . Melco N-100 er et solid alternativ hvis du behøver en digital transport , og er viser seg å være en svært fleksibel enhet når du først blir litt kjent med den .
Tekst : Håvard Holmedal

Melco N-100 har ikke egen digitalkonverter , men fungerer både som avspiller og server i anlegget ditt , og det med en helt spesiell omtanke for den digitale flyten av informasjonen .

Hva er dette ?
Melco N-100 kan du se på som et musikk-bibliotek / server / strømmebro hvor det er benyttet alle tenkelige digitale triks for å få musikken til å låte så bra som mulig . Ja , det går fint an å spille musikk og strømme fra Tidal fra Apple TV via den digitale utgang inn på en DAC , men er det noen som har tenkt på hvorfor det ikke låter superbra på et virkelig bra stereoanlegg ?
Hos Melco har de spesialisert seg på at « nettverket er kilden », og med det som motto har de tatt en grundig kikk på hva det er som kan forvrenge , øke støyen og degenerere lyden i en digital transport .
Enheten er pakket inn i et halvformat-kabinett og det eneste du finner på fronten er et display , en USB-port , og fire knapper i tillegg til av / på . Hele kabinettet er i stål , mens fronten og topplaten kommer i børstet aluminium .
De fire knappene manøvrerer deg greit igjennom menyene . Det går greit , men det er mest fordi operativsystemet er superslankt enn at de har funnet på noe genialt . Menyene og valgene er såpass få at du raskt lærer deg hvor du velger funksjon .
På innsiden av enheten sitter det en 2TB harddisk med et antivibrasjons-system . Den kan du bruke til å spille av musikk på flere forskjellige måter . Du kan bruke den som en ren DLNA / UPnP mediaserver , du kan velge den som et Roon endepunkt , eller benytte den som via appen til Melco som selvgående strømmespiller . Du kan velge USB ut til en DAC , eller overføre signal til en DAC eller strømmespiller via LAN player-porten .
De to andre USB-portene ( alle er type 3.0 ) er for eksterne harddisker for import av musikk , for å øke den totale lagringplassen eller for å ta backup .
Teknisk Harddisken på 2 TB er utstyrt med et antivibrasjonssystem de kaller HS-S2 , enheten har to Gigabit LAN-porter som fungerer som en to port switch og som er utviklet i samarbeide med proffavdelingen til Buffalo . De har tenkt , forsket og produsert , og antas å være på et helt annet nivå , det var til og med noen som sa en annen planet , enn mesteparten av hifi-industrien når det kommer til nettverk og flytting av digital informasjon i et nettverk .
Stereo + 9 / 20