+ HIFI
» Qln Prestige Three
Den ser mer ut som en 40.000-kroners høyttaler enn en som koster over dobbelt så mye . Ikke det at de er stygge , langt ifra , men de mangler det lille ekstra som gir en opplevd følelse av kvalitet utover det lydmessige . høy masse holdt sammen av et mykt materiale som demper vibrasjoner . Sammenlignet med et udempet panel , viser « white paperet » som Qln har på sine nettsider at vibrasjonene dempes voldsomt med Qboard-teknologien . Det er også gjort ekstremt mye for å dempe vibrasjoner i delefilteret .
Elementene er hentet fra danske Scan Speak , men de er videreutviklet etter Qln sine ønsker . Bass / mellomtone-elementet har lang slaglengde og kan pumpe ut bass godt under 30 hertz , mens tekstildiskanten ikke gir seg før den har passert 30.000 hertz .
Internkablingen er solidcore og laget av Qln selv , mens terminalene er WBT Nextgen . Anbefalt forsterkereffekt er fra 25 watt og oppover , men med 87 dB følsomhet gjør det ikke noe med litt kraft om man vil spille veldig høyt .
Det er verdt å merke seg at de lekre utstikkerne under høyttalerne kan skrus på i to lengder ut fra høyttaleren . De står selvsagt mest stødig med utstikkerne lengst ut , men vil du spare noen centimeter i bredde og dybde på gulvet , kan du det . Karbon-føttene og puckene bidrar for øvrig til at vibrasjonen fra og til høyttalerne og gulvet omgjøres til varme .
Selve kabinettet fås i tre finisher , matt og høyglanslakkert valnøtt og satin hvit . Testproduktet var i den første varianten , og jeg synes det kler høyttalerne . Jeg er derimot litt skeptisk til selve kabinettet . Det er ekstremt kantete i formen med unntak av den lille knekken inn mot toppen omtrent midtveis ved bass / mellomtone-elementet . Man får ikke high-end-feelingen av utførelsen .
Lyden Når jeg virkelig skal nyte musikk på et godt stereoanlegg så er holografi veldig viktig . Et stereoanlegg skal kunne plassere musikere og sangere i både dybde og bredde mellom høyttalerne ( og i noen tilfeller på utsiden av dem ). Mange års erfaring har lært meg at svært mange høyttalere spiller veldig godt plassert langt ut mot siden i rommet og vinklet inn mot lytteposisjon , slik at avstanden mellom diskantelementene og lytteposisjon blir omtrent identisk . Altså at man selv sitter i spissen i en likesidet trekant .
I mitt lille lytterom ( under 13 kvadratmeter ) fikk jeg det beste resultatet med høyttalerne drøyt 40 centimeter fra sidevegg og omtrent 120 cm fra frontvegg .
40 Stereo + 9 / 20