Stereo+ Stereopluss 8/2020 | Page 46

+ HIFI » Sonus faber Lumina I

46

IMPONERENDE ENERGISK

Sonus faber er kjent for å lage fantastiske kompakthøyttalere , og det ser ikke ut til at Lumina I bryter de tradisjonene . Som storebror Lumina III er det heller ingen ting å si på håndverk og spilleglede .
Tekst : Håvard Holmedal

Vi var veldig fornøyd med de mindre modellene i Venere og Principia-serien , men særlig sistnevnte var liksom ikke helt Sonus faber . Selv om det spilte brillefint på alle typer musikk .

Sonus faber har tatt tilbakemeldingene til seg , og har flyttet produksjonen av samtlige høyttalerserien hjem Vicenza i Italia . Det kan du nesten kjenner med en gang du stikker hånda ned i esken for å pakke dem ut .
Lumina I
Som hos storebror Lumina III er det ekte treverk og lær som gjelder , og kompakte Lumina 1 ser rett og slett lekker ut . Navnet er heller ikke laget tilfeldig og Lumina Sonus faber deler opp navnet i LU for luksus , MI for minimal og NA for naturlig .
Frontene på høyttaleren er det eneste som skifter mellom modellene og disse er i ekte trefinish og leveres i finishene valnøtt , wenge eller sort lakk .
I toppen finner vi den samme 29mm diskanten med silkemembran som sitter i Sonetto-serien . Det er ikke et dårlig valg , for den likte vi meget godt både i Sonetto og i Lumina III .
Bass / mellomtonen er lite . Kun 12cm , og laget i det samme materialer som Sonus faber bruker på veldig mange andre elementer . Deres spesielle blanding av cellulose og fiber gjør jobben , og gjør det også i modellene i highend-klassen .
Bassporten har utløp i front , og høyttaleren er designet for å kunne stå på en benk eller i en
Stereo + 8 / 20