Stereo+ Stereopluss 8/2020 | Page 30

+ HIFI » English Electric 8Switch

30 LITEN BOKS SKAPER STOR STÅHEI

I motsetning til det meste andre som finnes av lydkosmetikk i denne bransjen , koster ikke den lille boksen fra English Electric mer enn du kan finansiere med noen ukers litt enkelt kosthold . Men virker den ? I utgangspunktet er jeg sterkt i tvil .
Tekst : Håvard Holmedal

Navnet English Electric dukket opp allerede

etter første verdenskrig , og ble en stor produsent av alt fra elektriske motorer til store trafo-stasjoner , og etter hvert også lokomotiver , konsumer-elektronikk , våpen for militæret og datamaskiner . Men selv om mye av bedriften levde videre , forsvant bruken av navnet og logoen da den ble slått sammen med General Electric Company i 1968 . Så dukker navnet opp igjen 50 år senere som en underbruk av The Chord Company ( ja , de med kablene ), og med samme logo . Smart .
Må vi skrive om alt ? Fordi vi er opptatt av lyd og hifi , er det ganske mange produkter vi tester i løpet av et år som ikke havner i magasinet eller på nettsidene våre . Det er det mange årsaker til . Vi har hatt inne diverse kabler , aktiv jording , nettfiltre og annen strømkosmetikk , magneter av ymse slag , ørsmå akustiske duppeditter til å feste på veggen , antistatiske remedier , kabelstøtter og ellers omtrent alt bransjen kan hoste opp av rariteter . Jeg er skeptisk , og i denne bransjen altfor ofte med rette , og så sitter jeg altså her med en 8-port såkalt audiofil switch fra English Electric koblet til nettet .
Er det mulig å tro på at en nettverks-switch kan påvirke lyden så til de grader at forskjellene blir klart hørbare ? I utgangspunktet er det vanskelig å tro , og spør du ute på netter ser dette spørsmålet ut til å dele folket i to hovedgrupper . De som selv mener de har et åpent sinn og insisterer på at det er ørene som skal avgjøre investeringen , og de som uten å ha hørt et sekund på enheten , avfeier den som snake-oil og fullstendig bortkastede penger . Til og med rent lureri .
Hva er dette for noe ?
Denne enheten har 8 stk . 100 / 1000 Base-T gigabit porter med galvanisk skille , ekstra støyisolert strømforsyning og en litt ekstra påkostet og skjermet AC-strømadapter
Innebygget i denne switch-en sitter det en temperatur-kompensert oscillator ( TCXO ) med en presisjon på 0,1ppm , og både strømforsyningen og klokken har to kretser som sørger for å undertrykke støy . Det sitter også en EMI-absorber på innsiden som reduserer den elektromagnetiske interferensen i de digitale kretsløpene . Sammenliknet med typiske data-switcher til noen hundrelapper oppgir English Electric at den samlede
Stereo + 8 / 20