Stereo+ Stereopluss 8/2020 | Page 28

+ HIFI

» KEF LS50 Meta
Etter å ha hatt JBL HDI1600 koblet opp blir det fort klart at det først og fremst er i den aller dypeste bassen at KEF LS50 Meta . Den øvre delen av bassen er presis og kontant , men når du beveger deg under 60-70Hz mister den noe av sin imponerende tone og kontroll . Jeg spiller Stefan Sundstrøm og Morsan är ett hav . Hans rufsete stemmer åpenbarer seg foran deg , og rundt i opptaksrommet har du plassert pumpeorgel , et sparsomt piano og en halvakustisk el-gitar og det låter veldig nært og veldig åpen , og du blir trukket inn i musikken enten du vil eller ikke . Vispene som sklir over trommeskinnet til skarpen , får en fysisk tilstedeværelse , og anslaget i pianoet er kjapt , presist og ytterst troverdig .
I den helt andre enden av den musikalske skalaen ligger Trentemøller og hans Moan . Her ligger det utfordringer på rekke og rad , og de begynner i bassen . Den syntetiske bassen er stor , rund og litt vanskelig å få tak på , og uten støtte fra den siste oktaven i bassen blir det aldri mer enn passe bra , men fortsatt imponerende nok sett opp mot størrelsen . Så kommer det høyttaleren fikser veldig bra . De raspende kantene på synthene og lekingen med diverse resonante synth-filtre kommer igjennom miksen på imponerende vis , og den får satt fokus på hver enkelt hendelse og musikalsk detalj , uten å måtte slå på flombelysningen . På den måten blir den imponerende detaljert , men ikke altfor analytisk .
Hva så med Opera ? Jeg forstår umiddelbart hvor det bærer når jeg hører strykerne og cembaloen i åpningen på Merope – Sposa , non mi conosci med Cecilie Bartolis deilig mezzosopran . Det er imponerende detaljert , mektig , storslått og emosjonelt , og instrumentene er plassert i et rom som er kjempesvært . Når hun drar til litt , er det fortsatt ikke engang en anelse anstrengt , og det er fortsatt strålende orden i lydbildet .
Bliss og Song for Olabi virker som et greit sted å avslutte , og her markerer høyttaleren at den har glimrende dynamikk , men også stor klanglig presisjon . Du er ikke et øyeblikk i tvil om hva slags materiale trommer i alle størrelser og fasonger er laget av , og hva som blir brukt for å gi trommeskinnene en smekk . Den dype bassdronen som ligger under slagverket er der , men av helt åpenbare årsaker får den det ikke til å vibrere i slengbuksa .
Konklusjon
KEF LS50 Meta er vidåpen , og lar lytteren synke langt inn i lydbildet . Det er nesten noe magisk over det den gjør når det er gjort en godkjent jobb med plasseringen og elektronikken spiller på lag . Prisen virker særdeles hyggelig og selv om den krever litt av elektronikken og forsterkeren , behøver du heller ikke tømme kontoen . Det finnes et godt antall forsterkere under kr 20 000 . - å velge mellom .
Det er fortsatt noe høyttaleren ikke gjør , og som har med format og størrelse å gjøre , men det den leverer fra 50-60Hz og oppover , kommer garantert til å skape en smule oppstandelse hos konkurrentene .
VI LIKER :
• Imponerende oppløsning
• Stor detaljerikdom
• Raffinert og lettflytende
VI LIKER IKKE :
• Den går selvsagt ikke like dypt som store høyttalere
STEREO + MENER : KEF LS50 Meta spiller fabelaktig , og har egenskaper som setter helt nye standarder i prisklassen .
Brukervennlighet / fleksibilitet
Kvalitetsinntrykk / design
Lydkvalitet / pris
KARAKTERER
KEF LS50 Meta

9 10 10

Stereo

stereopluss . no

+

Spesielt anbefalt KEF LS50 Meta
PRIS :
Kr . 14.995
IMPORTØR :
Neby Hi-Fi Concept
LINK :
www . neby . no
28 Stereo + 8 / 20