Stereo+ Stereopluss 7/2022 | Page 54

+ HIFI » Hegel P30A og H30A

54

DET ER SÅPASS , JA !

Stereo + har gleden av å være de aller første i verden til å teste det splitter nye P30A / H30A forsterkersettet . Så hvordan låter det , egentlig ?
Tekst : Håvard Holmedal

Nå er ikke oppkobling av disse enhetene så lett som det høres ut , selv om det kun er en for og effektforsterker vi snakker om . Først må den inn av døra , opp trappa og ut av esken . Forforsterkeren byr ikke på noen utfordringer for sterke , veltrente karer , men den nye H30A er et skikkelig beist av en forsterker , og kjøper du deg en slik er det kun to muligheter . Velbrukt medlemskort fra gymmen , eller ringe en kompis .

Stor interesse De eksisterende P30 og H30 har vært på markedet i 11 år , og de hadde kanskje levd enda et par år hvis det ikke hadde vært for at transistorene Hegel benytter ikke er på markedet lenger . I årevis har Hegel derfor lett etter erstatninger som ikke bare kunne matche , men også forbedre ytelsen til forsterkerne . De har testet , lyttet og testet igjen , diskutert , kranglet og grått en skvett , men til slutt kan de altså lansere helt nye referanseprodukter .
Etter den formidable suksessen med de integrerte forsterkerne Hegel H390 og H590 , som forresten nå har fått Roon-sertifisering , virker det som om verden har langt større forventninger til for- og effekt-forsterkeren denne gangen , enn det som var tilfellet tilbake i 2011 . Det skal bli spennende å se hvordan de blir tatt imot .
Oppgradert design
Noen vil sikkert mene at det nye designet knapt er noen oppgradering . I typisk Hegel-tradisjon er det enkelt og litt kantete det de har gjort på
Stereo + 7 / 22