Stereo+ Stereopluss 7/2020 | Page 50

+ HIFI » Lejonklou Slipsik 7 RIAA

VI LIKER :
• Kompakt og enkel
• Spiller glimrende
• Engasjerende og åpen spillestil
• Balansert og detaljert
VI LIKER IKKE :
• Kun MM-pickuper
Flott lyd
Forskjellene mellom Gaio 2 og Slipsik 7 er ikke voldsomt store , og det ville nesten vært litt underlig om den litt dyrere modeller Slipsik 7 skulle spilte helt annerledes . Det gjør den ikke . Derimot er det en tydelig klanglig rød tråd fra Gaio 2 til Slipsik 7 , og hvis du ikke lytter aktivt , kan det til og med hende at forskjellene går deg hus forbi . Det samme kan skje hvis du forventer at lyden i instrumenter og stemmer forandrer seg .
Forskjellene kommer imidlertid frem temmelig umiddelbart . Slipsik 7 spiller enda klarere , mer presist og med enda større åpenhet enn Gaio 2 . Det preger alt den gjør , og løfter informasjonsmengden hørbart på alle nivåer . Stemmer er enda mer detaljerte , mer rufsete og slitne , eller så til de grader klokkeklare at gåsehuden kommer krypende . Noe som skjer gjentatte ganger på til dels helt uventede steder .
Både stemmer og instrumentere blir enda litt bedre fokusert og tegnet opp i lydbildet , og de har enda litt mer plass og luft rundt seg . Lydbildet er også enda litt dypere og mer imponerende .
Bassen som var så solid på Gaio 2 spiller på samme måte her . Den er tung , dyp og svært kontrollert , og den er enda strammere og har større presisjon i rytmikken . I tillegg synes jeg det er svært uanstrengt , og også svært lettbent og kjapt når det kreves . Det er nok mange som vil bli overrasket over at vinylformatet kan prestere såpass i bassområdet som dette . Nå er Technics-spillerens bass i utgangspunktet meget bra , og det kan muligens tenkes at den ikke oppfattes like imponerende på andre spillere , men det er uansett verdt en prøve i hjemlige omgivelser og på kjent utstyr .
Mellomtonen er som forventet veldig åpen og detaljert , men det er også slik at de usle fem tusen kronene du må ut med som mellomlegg , fjerner ytterligere et slør eller en lett dis fra lydbildet .
Konklusjon
Som vanlig er det vanskelig å peke på en modell i prisklassen å med sikkerhet si at den er den aller beste . Det kommer litt an på bruk , musikksmak , hva du sitter på av platespiller , og hvilken pickup du har valgt . Slipsik 7 kommer likevel opp på listen over våre anbefalte hifi-produkter . Den låter flott , og skaper masse musikalsk engasjement . Da er mye gjort !
STEREO + MENER : Har du en MMpickup er Slipsik 7 noe du absolutt må prøve . Den spiller nemlig glimrende .
Brukervennlighet / fleksibilitet
Kvalitetsinntrykk / design
Lydkvalitet / pris
KARAKTERER
Lejonklou Slipsik 7 RIAA

9 9 9

Stereo

stereopluss . no

+

Spesielt anbefalt
Lejonklou Slipsik 7 RIAA
PRIS :
Kr . 12 200 . -
IMPORTØR :
EKSAKT HIFI
LINK :
www . eksakthifi . no
50 Stereo + 7 / 20