Stereo+ Stereopluss 7/2020 | Page 44

+ HIFI

» Esoteric K-05Xs
VI LIKER :
• Gnistrende god lyd
• Gir liv til cd- og sacd-samlingen igjen
• Bygd som en tanks innspillingene til Chris Jones eller Allan Taylor fra Stockfish Records for eksempel .
Klangbalansen er dønn nøytral , men det er vanskelig å forholde seg nøytral til lyden etter å ha hatt spilleren i hus noen uker . En ting er hvor bra den innebygde digitalkonverteren er , enten du spiller via koaksial- eller USB-inngang ( jeg har ikke forsøkt den optiske ). Riktignok pakker den ikke ut MQA-filer som en del andre konvertere gjør , men du får likevel flere kHz oppløsning enn ved normal cdstandard . Det som imidlertid imponerte meg aller mest var hvor bra den spilte SACD-plater spesielt . Jeg tror nesten det må være på topp tre av digital lyd jeg har hørt her hjemme noensinne , og jeg har løpt opp og ned trapper her hjemme til cd- og dvd-biblioteket i 2 . etasje for å finne nye plater .
Det er gnistrende realistisk med masse energi i hele frekvensområdet . Mellomtonen er praktfull og gir innsikt laaaangt inn i opptaket . Det gir en nerve i gjengivelsen som nesten må oppleves . Oppover i diskanten er det heller ingenting å klage på . Det er luftig , det er detaljert og dynamisk , men uten å bli skarpt eller pågående .
Tredimensjonaliteten er også veldig bra . Her ligger begrensningen i det som ligger på plata eller fila , ikke i selve spilleren . Det er presist og stort i både dybde og bredde .
CD-plater og flac-streaming fra Tidal låter også veldig bra , selv om jeg ble enda mer imponert over SACD- og DSD-avspilling . Jeg har forsøkt de ulike upsamplingsfrekvensene , men synes lyden ble mest lettflytende og ørevennlig med full DSD-oppsampling . Det ble rett og slett litt mer « kantete » og « digitalt » desto mindre oppsampling jeg kjørte .
Forskjellen var mindre på DSD-filteret når jeg spilte DSD-filer eller SACD , men jeg synes jeg fikk litt mer pondus i mellomtonen med filteret på . Siden jeg liker sånt , ble det til at jeg kjørte med filteret på .
Konklusjon
Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få lyst på cd-spiller igjen , men Esoteric K-05XS har fått meg til å spille flere cd-er på noen få uker enn jeg har gjort til sammen de siste ti årene . Det eneste aberet denne spilleren har , er strengt tatt prisen . Hundre tusen kroner er og blir mye penger , men Esoteric K-05XS har en lyd som gjør at du begynner å lure på om den faktisk ikke er verdt det . Cd- og sacdmediet er langt fra dødt . Du trenger bare en skikkelig spiller . Gjett om jeg har lyst på en ?
VI LIKER IKKE :
• Skulle hatt enda bedre fjernkontroll med flere funksjoner
• Ikke full MQA-utpakking
• Er jo ikke helt gratis
STEREO + MENER : Spiller så bra at du får lyst til å hente fram cd- og ikke minst sacd-platene dine igjen .
Brukervennlighet / fleksibilitet
Kvalitetsinntrykk / design
Lydkvalitet / pris
KARAKTERER
Esoteric K-05Xs

9 10 8

Stereo

stereopluss . no

+

Esoteric K-05Xs
PRIS :
Kr . 99.998 ,-
IMPORTØR :
Mala Audio
LINK :
www . malaaudio . no
44 Stereo + 7 / 20