Hifi » Bowers & Wilkins 702 S2
I 702 S2 sitter det enklere utgaver av bassene du finner i 804 D3. B & W har nøyd seg med en sandwich-konstruksjon med to papirlag på hver sin side av et lag med polystyren-skum. I 800-serien benyttes som kjent karbonfiber og et spesialskum de har lånt fra flyindustrien.
Ganske enkel match for forsterkeren Med elementer som er laget for å kunne brukes med et svært enkelt delefilter, og en effektivitet på rett over 90dB, er det ingen krav til å koble til kjempestore forsterkere. Men det er heller ingen grunn til å se etter forsterkere i budsjettklassen. Impedansen er 8 Ohm, men den har et minimum på 3,1 Ohm. Det kan potensielt være en utfordring hvis du er av dem som spiller litt høyt. Hvis ikke behøver du bare en forsterker som låter bra. Høyttaleren har en relativt flat frekvenskurve ned til 45Hz, men det stopper ikke der. Du har helt brukbar respons ned til under 30Hz, og da er du nede i et område hvor det koster veldig mye flere penger å komme selv noen få Hz lengre ned i kjelleren.
Noen musikkfavoritter? Med så mye penger i utstyr som det vi snakker om her, er det god lyd man er ute etter. Og det får du stort sett av alt du spiller. Det inkluderer strykere og piano på den ene siden, til techno og heavyrock på den andre siden – og det med en ganske godt artikulert bass som også kan trykke til skikkelig. Faktisk i overkant av det jeg hadde trodd. Lyden de har justert seg frem til er altså ganske så allsidig. Det låter fantastisk på gode innspillinger og jeg spiller Kari Bremnes og hennes Byssan Lull. For det første er det veldig kontakt
Litt forskjellige forsterkere I denne testen har jeg benyttet en ECi 6DX, en McIntosh MA8900 og en Hegel H190. Det er ikke kjempeforskjell på klangsignaturen til de enkelte forsterkerne, men høyttaleren er veldig ren og ufarget, og de forskjellene som er tilstede blir viktige for den totale lydopplevelsen. For å se om jeg kunne komme meg unna med en veldig rimelig forsterker, koblet jeg også til en Yamaha R-N803D. Den fungerer overraskende bra, men viser jo samtidig at det ikke deles ut noen gratis lunsjer i hifi-bransjen. Det blir litt smått, ikke maksimalt dynamisk, og den er ikke like presis. Samtidig høres det ut som jeg har gjemt unna en ekstra subwoofer når jeg kobler til den store MA8900-en. Det blir ikke dypere, og du får slett ikke den « ekstra » oktaven i bassen noen hifi-blader av uforståelige grunner forteller at de kan høre. Men stramt, tøft og kontrollert blir det når du har nær utømmelige strømreserver.
36 Stereo + 7 / 17