Stereo+ Stereopluss 6/2018 | Page 52

Streaming » lydkvalitet

SPOTIFY

Er verdens største strømmetjeneste også den beste ?

Svenske Spotify har på 10 år gått fra null til 160 millioner bruker . Størst er ikke nødvendigvis best , men det gjør at andre aktører tilpasser seg ditt system . Så man får sømløst delt spillelister på Facebook , musikkgjenkjennelse-appen Shazam sender låtene rett videre til din spilleliste på Spotify , du kan snakke med Spotify både via Amazon og Google Home og med Spotify Connect blir appen en fjernkontroll for både hifi-komponenter og smart-TV .

Elsker Spotify Connect
Spotify Connect-funksjonen fikk jeg glede av da jeg skulle teste lydkvaliteten på 320 kbit / s-strømmingen med min Devialet 440 pro . Jeg bare startet appen og valgte hva den skulle fjernstyre og plutselig var forsterkeren i Spotifys vold . Denne integreringen gir også fantastisk lydkvalitet . Den dype bassen i Donald Fagens « Morph The Cat » var like tydelig som med TIDAL og hans lespende sang like lespende . Det var bare en anelse mindre dynamikk .
Forskjellen mellom de to ble tydeligere på Ane Bruns nydelige livealbum med stort orkester . Her ble det litt mindre dybde i opptaket og vokalen ble ikke like tydelig med Spotify . Men forskjellene var absolutt ikke så store som jeg hadde trodd . Derfor vil kanskje et anlegg i budsjettklassen med Spotify Connect låte bedre med Spotify enn med TIDAL overført via en datamaskin .
I 2017 hadde Spotify beta-forsøk med høyoppløst strømming , men det har foreløpig dessverre ikke resultert i en egen hifi-versjon av tjenesten .
VI LIKER :
• God lydkvalitet med Spotify integrert i forsterkeren
• Full integrasjon med Amazon og Google Home
• Lynrask betjening og problemfri bruk
• Oversiktlig design og gode spillelister
VI LIKER IKKE :
• Burde få CD-kvalitet på strømmingen
• Mangler eksklusivt innhold
• Ikke skikkelige strømme-radioer
STEREO + MENER : Spotify er problemfri musikkstrømming . Det er en drøm å bruke en app som er lynrask og aldri har nedetid . Du får spillelister fra kompiser på Facebook . Du hører en sang på radio og Shazamer den og får den rett på spillelisten din . Spotify Connect gir meget god lyd , men dessverre ikke CD-kvalitet eller bedre .
Brukervennligheten selv
Spotify starter og stopper musikken uten pause . Det er ekstremt lite tekniske problemer med appen . Det er lett å navigere og finne musikk selv . Spotify lager også den personifiserte spillelisten Discover Weekly basert på hva du har spilt og hva andre med samme musikksmak har spilt den siste uken . Man blir overrasket og imponert over Spotify-algoritmens kraft .
Det er nok brukervennligheten som er appens største styrke . Samboeren min klager ennå over at hifi-far i huset byttet familiens strømmetjeneste fra Spotify til TIDAL .
Pris : 109 kroner / 169 kr for familieabonnement ( PS ! Koster mer via Apples App Store . Så kjøp abonnement på nettsiden )
www . spotify . com
52 Stereo + 6 / 18