Stereo+ Stereopluss 6/2018 | Page 32

Hifi » Marantz PM-10

32

KRAFT , FINESSE OG EKSTREM BYGGEKVALITET

Synes du en separat forforsterker og to monoblokker blir for mange bokser , så kan Marantz PM-10 være akkurat det du er ute etter .
Tekst og foto : Roy Ervin Solstad

Dette er nemlig den beste integrerte forsterkeren Marantz noensinne har laget . I hvert fall ifølge dem selv , og førsteinntrykket er voldsomt imponerende . Kvalitetsfølelsen er enorm , og det er ikke akkurat spart på kobber , for å si det forsiktig . Hele bakplata er i rent kobber .

Her er forforsterker-delen adskilt fra de to mono-effektforsterkerne ( strengt tatt fire , siden det sitter to i hver kanal ) som utgjør denne integrerte forsterkeren . Faktisk har de tre delene fått hver sin strømforsyning . Det har også mikroprosessoren som styrer den digitale volumkontrollen . Forsterkere er en fullbalansert konstruksjon , så her finnes selvsagt balanserte innganger , to i tallet . Samme antall ubalanserte innganger finnes også , i tillegg til en platespillerinngang som tar både moving magnet-pickuper og både høy- og lavnivå moving coil-pickuper . Hodetelefonforsterker er innebygget , men skal du spille digitale kilder , kan du ikke gjøre det direkte . Det er nemlig ingen innebygget digitalkonverter i PM-10 . Derfor kan du verken koble til datamaskin eller digitale drivverk med mindre det gjøres analogt via vanlige signalkabler fra en digitalkilde som har innebygget digital- til analogkonverter .
PM-10 er for øvrig den første high-end-forsterkeren fra Marantz der man benytter klasse D-teknologi i forsterkerkretsen . Marantz PM-10 bruker Ncore-elementer fra nederlandske Hypex som regnes for å være noe av det ypperste , for ikke å si det ypperste innen denne teknologien . Kraft er det i hvert fall nok av , for PM-10 yter 200 watt i hver kanal ved åtte ohms motstand og dobler utgangseffekten når motstanden halveres . Det indikerer en veldig god strømforsyning .
Designet er klassisk Marantz med den buede midterste delen av fronten som er omkranset av en glipe på hver side som lyses opp med et blått led-lys . Dette kan selvsagt slås av . Forsterkeren fås i både svart og den svakt champagne-fargede alu-finishen Marantz sverger til . Det er sobert og elegant .
Fjernkontrollen gir ikke akkurat det samme kvalitetsinntrykket . Det skal ligne på metall , men det er i tilfellet ekstremlettmetall .
Stereo + 6 / 18