Stereo+ Stereopluss 6/2018 | Page 26

Hifi » Hegel H590
VI LIKER :
• Kraftfull og mektig
• Klart og rent som en fjellbekk
• Gode digitalkonvertere
• Trådløse muligheter
• MQA-kompatibel
VI LIKER IKKE :
• Har den design som passer til prisklassen ? først og fremst naturligheten i gjenskapelsen av opptaktsrommet , og dermed også troverdigheten som er uslåelig . Her behøver ikke hjernen jobbe for å kompensere for noe som helst , og det skaper en behagelig og medrivende musikkopplevelse .
Bob Dylans Man in The Long Black Coat kan virke litt skarp i kantene på mange systemer , men her løses alt på en måte opp og gjøres lettflytende og lettfordøyelig . Det gjør at fokus og oppmerksomhet først og fremst kan rettes mot stemmen til His Bobness , og instrumentene i innspillingen . Innspillingen er fortsatt litt lys – det kan ingen gjøre noe med uten å dope den ned , men det låter fantastisk detaljert , og den lyse studioklangen som er lagt på hvert enkelt instrument får for en sjelden gangs skyld lov til å klinge helt ut , og virkelig vise hvor stor plass det er mellom instrumentene på innspillingen , og hvor naturlig rufsete og hes stemmen fremstår der den svever dønn i midten av lydbildet presist plassert litt fremfor resten av musikerne .
Det er ikke så ofte jeg lytter til klassisk musikk , men forsterkerens krystallklare og sexy gjengivelse av Cecilia Bartoli og hennes versjon av Merope – Sposa , non mi conosci , gir mersmak . At Bartolis dype og imponerende mezzosopran gir meg gåsehud er en ting , men også strykere og harpsicord gjengis så rent , majestetisk og velformet at jeg gir meg litt over , glemmer alt som heter jobb en stund og bare spiller musikk - mye musikk . Det er faktisk ganske lenge siden jeg har spilt så mye musikk som under denne testperioden . Noe som alltid er et godt tegn på at både jeg og hørselsorganene mine er fornøyde .
Konklusjon
Det er vanskelig å komme med noen absolutte anbefalinger i denne klassen , for jo dyrere produktene blir desto viktigere blir preferanser , smak og matching . Likevel kan vi konkluderer med at Hegel H590 er en utmerket forsterker med en fremragende evne til å slippe gjennom absolutt all tenkelig informasjon i innspillingen , og den gjør det helt uten å legge igjen noe eget lydavtrykk på musikkopplevelsen .
STEREO + MENER : Hegel H590 er et overflødighetshorn av detaljer , musikalsk informasjon og kontroll , og et kraftverk av dimensjoner når det behøves .
Brukervennlighet / fleksibilitet
Kvalitetsinntrykk / design
Lydkvalitet / pris
KARAKTERER

Stereo

stereopluss . no

+

Hegel H590
Hegel H590

9 9 9

PRIS :
Kr . 95.995 . -
PRODUSENT :
Hegel
LINK :
www . hegel . no
26 Stereo + 6 / 18