+ HIFI
» Hegel Viking
de enkelte lagringsformatene og strømmegreiene , men liker solide overraskelser og nye perspektiver - og det var akkurat det vi fikk .
Men hvorfor navnet Viking ? Vi lar Hegel selv svare på akkurat det spørsmålet .
- Vi kalte CD-spilleren vår Viking fordi vi , i likhet med våre norrøne forfedre forbedrer eksisterende teknologi . Da vikingtiden begynte , hadde båter eksistert i tusenvis av år . Men vikingene perfeksjonerte designet . Deres langbåter kunne ikke bare seile nær kysten , men også krysse de åpne havene . Forbedringene de gjorde tok vikingene til nye kyster og til og med nye kontinenter . CDteknologien er kanskje gammel , men vi tror at når den er perfeksjonert , er den fortsatt det beste digitale mediet som er tilgjengelig .
Dedikert spiller
Skal man lansere en CD-spiller står man overfor flere valg . Et av dem er hvor mye man skal legge til av det utstyret som blir etterspurt for tiden . Jeg tenker det kunne være fristende å utstyre den med digitale innganger for å kunne bruke Viking som en digitalkonverter / DAC , og kanskje også noen har bruk for en streamer av god kvalitet .
Likevel – Hegel Viking er laget kun for å spille Red Book CD-er . Det vil si at drivverket , elektronikken , implementeringen av og til slutt selve digitalkonverteren , er blodtrimmet for kun en ting , og det er å spille CD-er med 16bit / 44,1kHz oppløsning .
Enkel og grei
Hegel Viking er enkel og grei , men skikkelig bygget . Kabinettet har den lille utskjæringen i toppen av frontplaten som flere andre nye modeller , et par kontroller for av / på , sporvalg , play og stopp . Displayet i midten er tydelig , og er valgt fordi det støyer ekstremt lite .
Spilleren kommer uten CD-skuff . Det kan hende noen er skeptiske til en slik løsning , men det er det ingen grunn til . Drivverket på innsiden er av god kvalitet og er konstruert for å spille kun CD-plater . De fleste vil nok velge å benytte drivverk som også er beregnet på videoformater og lydformater som DVD-audio og SACD , men her er det altså dedikert til CD-avspilling .
På baksiden er det om mulig enda mer sparsomt enn i front . Du finner en enkelt BNC digital utgang i tillegg til et par phono / RCA-analoge utganger , og selvsagt en balansert XLR .
På innsiden har den en bitperfekt digitalkonverter og Hegel sin egen SoundEngine .
Testet på flere systemer
Spilleren er i hovedsak kjørt på mitt eget anlegg . Altså med en Hegel H590 og et par Kerr Acoustics H320 og det er ikke fordi anlegget er i den øverst highend-klassen , men fordi jeg kjenner det ut og inn . I tillegg er spilleren også prøvet i kombinasjon med Hegel P30A / H30A og et par Focal Kanta 3 . Opplevelser er mildt sagt forskjellig hvor H320 har en typisk monitor-presisjon , mens Kanta 3 drar på mye mer i bassen og har mer energi i mellomtone og diskant – heldigvis helt uten å være engang en smule spisse .
Det betyr likevel ikke at kvalitetene til Hegel Viking har trøbbel med å bryte igjennom og skinne like klart som sola når den bryter gjennom skydekket etter et dagens regnvær . Samtidig noterer jeg at det nesten er litt sprøtt at alle som lager hifi
45 Stereo + 5 / 23