Stereo+ Stereopluss 5/2022 - Page 36

+ HIFI » Stortest 50K-anlegget del 3 - Monitor Audio Silver 300 7G 36 SØLV ER INTET NEDERLAG

Uansett musikksmak og kvalitet på opptakene , så kan høyttalerne Silver 300 7G fra Monitor Audio gi deg massevis av gylne øyeblikk foran stereoanlegget .
Tekst : Roy Ervin Solstad Foto : Monitor Audio

I

år er det 50 år siden Mo Iqbal grunnla Monitor Audio ikke langt fra Cambridge , en snau fotballkamp i tid unna London sentrum . Et halvt århundre etter at den første høyttaleren MA-1 så dagens lys , har Monitor Audio en omfattende rekke produkter til både hi-fi , hjemmekino og innbygningshøyttalere . Engelskmennene lager også en streamer og klasse D-forsterkere som i første rekke er beregnet custom install . Av rene hifiprodukter , finnes det fem serier , fra de billigste
Radius- og Monitor-seriene , via Bronze , Silver og Gold til toppmodellene i Platinum II-serien .
Silver-serien
Silver-serien er altså den nest billigste i Monitor Audio sitt hi-fi-hierarki , men det er mye å velge mellom her også . Det finnes to stativmodeller , 50 7G og 100 7G , tre gulvstående modeller i 200 7G , 300 7G og 500 7G , en senterhøyttaler , en atmoshøyttaler som kan settes oppå de gulvstående høyttalerne og stativmodellene , en bipol / dipol surroundhøyttaler , en subwoofer , samt muligheten til å velge surround-pakkeløsninger med 5.1 og 7.1.2 . Sistnevnte med to atmos-høyttalere . De minste stativhøyttalerne koster rett under 9000 kroner paret , mens du må legge på 17.000 kroner for å få de største gulvstående .
Silver-serien er langt fra ny i Monitor Audio sin høyttalerproduserende historie . De første Silverhøyttalerne fra britene kom i 1999 , og med 7G er vi ikke overraskende ved syvende generasjon . Den kom i salg sommeren 2021 . Nytt fra 6G er en ny og bedre diskant med en ny waveguide som skal gi enda jevnere spredning . Bass- og mellomtoneelementene i metall , har fått et nytt hexagonale forsenkninger i overflaten som ifølge Monitor Audio skal gi en mykere lyd med mindre forvrengning . Dette har også medført et nytt og forbedret delefilter .
Silver 300 7G
Denne høyttaleren er som tidligere nevnt , den nest største høyttaleren i Silver 7G-serien . Du får igjen en tier dersom du legger 22.000 kroner på bordet for høyttalerne , uansett hvilken finish du velger . Mens en del produsenter velger å ha så få ulike finisher på sine modeller som mulig , gir Monitor Audio deg større sjanse til å finne noe som passer hjemme hos deg . I tillegg til testhøyttalerne i hvit satin , kan du få dem i sort høyglans eller i ekte trefiner . Da er valgmulighetene enten lys ask ,
Stereo + 5 / 22