Hifi » Rega Planar 1 + platespiller
30
ENDA ET SKRITT VIDERE
Når du har en ellers glimrende platespiller, og i tillegg lager svært gode og rimelige platespillerforsterkere, hvorfor ikke koble dem sammen til en enhet? Det har visst Rega også tenkt med sine nye Rega Planar 1 +.
Tekst: Håvard Holmedal
Det er vanskelig å komme unna Rega sine platespillere når man skal kjøpe seg en budsjettplatespiller. De låter friskt og åpent, og det er engasjerende og underholdende det de foretar seg med musikken. Nå er imidlertid trenden å bygge en del av den nødvendige elektronikken man behøver inn i platespilleren, og hvem skulle være bedre rustet til det enn Rega? Som også lager glimrende og veldig hyggelig prisede RIAA-moduler?
Plussversjonen Det er mange som produserer hele eller deler av produktene sine i Kina. Det synes ikke Rega er noen god ide, og tenker litt som Pro-Ject at produksjon av presisjonslagrene i blant annet armen bør de ha kontroll på selv. I Rega sitt tilfelle lages hele platespilleren i England, og den er, tro det eller ei, håndlaget.
Som vanlig er spilleren laget i et lett akryllaminat. Rega har som de fleste vet, en litt annen konstruksjonsfilosofi enn de andre. Her skal det være minst mulig vekt, og lavest mulig bevegelig masse. Noen kommer sikkert til å stusse litt når de pakker opp spilleren, men slapp helt av. Det skal være slik! Spilleren er som vanlig også satt opp med den velprøvde tonearmen RB110, som nå er oppdatert med et nytt presisjonslager. På armen leveres en Rega Carbon pickup ferdig montert. Hele greia er ferdig montert og fabrikkjustert slik at det eneste du som kjøper skal gjøre er å få på plass motvektsloddet bak på armen og sørge for at vekten er korrekt.
Tillegget fra den originale RP1 er at denne har fått en egen utgave av RIAA-trinnet Rega Fono Mini A2D. Den innebygde RIAA-modulen gir et par muligheter. Blant annet å korte ned kabellengdene vesentlig ved å lodde kabelen fra armen direkte på printkortet til modulen. Derfra kan platespilleren kobles til nær hva som helst av forsterkere eller aktive høyttalere. Den siste muligheten er interessant, for det er liten tvil om at det kommer flere høyttalere med innebygget forsterker på markedet de neste årene. Med en vanlig phonokabel med en 3,5mm kabel kan du også koble deg til et stort antall bærbare høyttalere. Bluetoothhøyttalere har som oftest en kablet inngang. Ikke det beste alternativet, men det funker.
Hastigheten på platespilleren kan manuelt settes til enten 33 eller 45, og hastigheten styres og holdes i korrekt hastighet av en 24V motor med høy stabilitet.
Stereo + 5 / 18