+ HIFI » TechDas Air Force V Premium / Acoustical Systems Aquilar 10 / Hama Umami Red
Japan . Da med å utvikle elektrostatiske hodetelefoner . I 1980 begynte han å jobbe for Mikro Seiki , og stod blant annet bak platespilleren SX-8000 .
Ni år senere etablerte han Stellavox Japan Inc , som blant annet importerte highendutstyr . I 2010 ble TechDas-navnet etablert , og i 2012 byttet selskapet navn til Stella Inc .
Like konstant som dedikasjonen til vakuum og bruk av luft , er hifi-anmeldernes syn å TechDasplatespillerne . De får kun strålende anmeldelser , uansett modell . Vinyl-gur Michael Fremer skrev blant annet om Air Force Zero at « ingen andre platespillere som jeg har testet klarer på samme måte å undertrykke alt som er av støy , og samtidig fullstendig uanstrengt å bringe det musikalske signalet gjennom ». Det franske magasinet Diapason ga Air Force III Premium S en pris i sin årlige kåring i fjor , og konstaterte at « etter å ha hørt denne spillere , skjønner vi hvorfor så mange musikkelskere gir opp alle andre medier . Dette er som å gå inn i en annen dimensjon , med en lytteglede uten like ».
Air Force V Premium Heller ikke den minste modellen har unngått panegyriske anmeldelser . Analog Magazine som utgis i Japan , ga spilleren « Analog Magazine Grand Prix Gold Award » i 2021 .
Sammenlignet med de andre TechDas-spillerne er det først og fremst størrelsen som gjør at den skiller seg ut . Kun 31,2 cm bred og 36,8 cm dyp , så ruver den ikke på benken . Femmeren har også motoren innebygget i kabinettet ( eller plinten som man sier når det gjelder platespillere ). Det gjør at du ikke ser beltet som driver tallerkenen i det hele tatt , siden dette sitter under den doble platetallerkenen . Spilleren er likevel såpass fleksibel at den kan ta fire tonearmer . Det gjør spilleren større , siden armbordene som tonearmene skal sitte på , vil gå utover bredden og dybden på plinten . Selve luftpumpa er også langt mindre enn på de større platespillerne . Den står på noe som kan minne om « geleføtter ». Det er for at vibrasjoner som pumpa genererer ikke skal forplante seg via gulv eller rack opp i platespilleren eller andre komponenter . Importøren anbefaler riktignok at pumpa ikke står i samme rack som platespilleren , men jeg oppdaget ingen forskjeller uansett om den den stod i samme benk eller på gulvet ved siden av . ( Og jeg har vel sett hos importøren at TechDas-pumpene har stått i det samme racket som platespilleren også ).
Mellom spiller og pumpe går det tre slanger . En som til elektronikken og to til luft , der en går til vakuum-løsningen for å suge plata til platetallerkenen og den andre slangen til lufta som løfter platetallerkenen opp fra plinten .
På mange platespillere er knappene for å sette platetallerkenen i sving , samt valg av hastighet plassert på den eksterne strømforsyningen , men slik er det ikke på TechDas-spillerne . Her er det et kontrollpanel der du skrur spiller av og på , velger hastighet og ikke minst skrur på vakuum-funksjonen . Ikke minst er det et display der du kan lese av når spilleren har låst seg til korrekt hastighet . Det tar noen sekunder , men hvem vil vel høre på musikk med feil « pitch ». Jeg har jo litt erfaring med min egen spiller når det gjelder vakuum , og jeg må innrømme at TechDas sin variant virker å være langt kraftigere . Dermed synes jeg plata sitter langt mer « fast » i platetallerkenen enn på min egen spiller . Jeg synes også det virker som om
43 Stereo + 4 / 23