Stereo+ Stereopluss 4/2022 - Page 64

+ HIFI » Hana Umami Red

64

DIGG , DEILIG OG DELIKAT

Hana sin forrige toppmodell ble sagt å være den beste pickupen for platespillere under 40.000 kroner , til tross for at den kostet omtrent en fjerdedel . Den nye toppmodellen Umami Red koster 40.000 kroner , så hvor bra er den ?
Tekst : Roy Ervin Solstad Foto : Roy Ervin Solstad og Hana

Hana Umami Red er toppmodellen til den japanske pickupprodusenten Excel Sound Corporation . Det er kanskje ikke en produsent som er kjent for de store massene , men selskapet har laget pickuper i mer enn 50 år , og for mange andre merker .

Allerede i 1964 begynte Masao Okada-san å forske på pickupdesign , og seks år senere grunnla han Excel-fabrikken i Tokyo . Det var imidlertid et møte mellom Okada-san og Hiroshi Ishihara i Youtek Corporation i 2015 som la grunnlaget for den nye serien av Hana-pickuper . Med den renessansen LP-avspilling hadde tatt , utviklet Okadasan Hana-serien med pickuper som Youtek ville ha til eksport-markedet .
- Uten vennskapet med Okada-san , ville det aldri blitt noen Hana-pickuper , innrømmer Ishihara .
Hana-pickupene er kun moving coil-design , men i tre av seriene kan du få dem både med høyt og lavt utgangsnivå . Med høyt utgangsnivå , kan pickupene fint brukes sammen med platespillerforsterkere ( riaa-trinn ) beregnet på Moving Magnet-pickuper . Hana EL og EH utgjør derfor den rimeligste serien . Deretter kommer Hana SL og SH og til slutt ML og MH . Hana SL kan i også fås som monopickup . Den heter Hana SL Mono . E-serien koster 4500 kroner , uansett versjon , SL-serien 7500 kroner , uansett versjon , og ML-serien 12.500 kroner for både ML og MH .
Det er derfor et godt sprang opp til Hana Umami Red til 39.900 kroner , men dette er Excel Sound Corporation og Masao Okada-san sin « cost-noobject » -pickup .
Umami Red
Som alle de andre pickupene i Hana-universet , er selvsagt Umami Red også håndlaget på fabrikken i Tokyo . Rent visuelt er det en lekker konstruksjon , der selve pickuphuset er lakkert i høyglans Urushi rødfarge , mens fronten er i ibenholt . Det ser eksklusivt ut , og det skulle egentlig bare mangle .
Stereo + 4 / 22