Stereo+ Stereopluss 4/2022 | Page 54

+ HIFI » Wattson Audio Madison

54

FOKUSERT NYTELSE

Wattson Audio Madison er en digitalkonverter med streaming og en meget brukbar forforsterker satt sammen i en enhet som bryter med det meste av audiofile tradisjoner , men som fungerer like godt som et sveitsisk urverk .
Tekst : Håvard Holmedal

Wattson Audio er et relativt nytt sveitsisk merke som , i hvert fall foreløpig , gjør tingene sine svært enkelt , og utstyrer produktene sine med kun et minimum av utstyr og fasiliteter . Det kan være akkurat det du behøver , men kanskje litt snaut for andre med litt større krav til funksjonalitet og fleksibilitet . Madison , som står på testbenken akkurat nå , er svært kompakt og det er absolutt ikke noe ved enhetens eksteriør som er laget for å imponere . Her er det ingen dyre metallprofiler , store strømforsyninger eller chassis i fullskala-klassen , og slett ikke noe display for visning av tekst eller albumgrafikk .

Inn og utganger Det er fort gjort å beskrive inngangene og utgangene til Madison . Den har tre digitale innganger , en coax / RCA , en optisk og så er det nett eller streaming , og du kan velge mellom utgangene phono / RCA og balanserte XLR . Det betyr mulighet for å koble til en CD-spiller og til og med en TV med optisk utgang . Med muligheten for å velge om Madison skal ha variabel eller fast utgang , kan den benyttes enten som ren streamer med fast volum , en streamer med variabelt volum eller som en kompakt forforsterker koblet til hva du måtte ønske av effektforsterkere . Jeg koblet den til et par av de helt nye Electrocompaniet AW800 og spilte av hjertens lyst med veldig gode resultater .
Volumrattet på fronten har to funksjoner . Den regulerer både volumet , og hvilken inngang du ønsker å spille fra . Noen røde dioder forteller deg hvilken inngang som er valgt .
Du finner også en utgang for et par hodetelefoner . Ikke noe fancy som balanserte utganger , men en helt standard 6,3mm stereo-jack .
Avansert elektronikk
Hvis fasilitetene er enkle , er de tekniske spesifikasjonene omfattende . For å begynne med LEEDH volumkontrollen . Det er en avansert digital volumkontroll som er fullstendig lossless . Det mange ikke tenker på er at digitale volumkontroller påvirker dynamikkområdet og fører til tap av informasjon . Dette er først og fremst knyttet til kvantiseringsstøy og selv i små mengder kan det gi en litt
Stereo + 4 / 22