+ HIFI
» Blumenhofer Acoustics Genuin FS 2 MK 2
Genuin FS 2 MK 2
Den midterste høyttaleren i Genuin-serien var nemlig ikke veldig mye dypere enn mine egne PMC-høyttalere , og de skulle spille bass ned til 35 hertz . For de aller fleste av oss , burde det være nok .
Med 94 desibels følsomhet og 8 Ohms belastning , kan man drive høyttalerne selv med små rørforsterkere . Min egen klasse A-forsterker med 60 watt var godt innenfor maksimal anbefalt forsterkereffekt også . Det var lite som tydet på at dette skulle gå ordentlig galt .
Selve høyttalerne har en lekker kasse bygget opp i kryssfiner av bjørk , med solid intern forsterkning . Utvendig kan du enten få kassa lakkert , eller finert . Standard leveres høyttalerne i valnøtt eller mørk valnøtt , men du kan bestille høyttalerne i spesialfiner eller premiumfiner . Da øker prisen med henholdsvis 10.000 kroner og 17.000 kroner paret . Det trearbeidet gjøres på Blumenhofer sitt eget verksted , og ujevnheter i fineren eller mykere deler blir fylt opp med et stoff i kontrastfarge . Deretter blir fineren pusset og lakkert . Resultatet blir at du ikke finner to like Blumenhofer Genuinhøyttalare . Det ser rett og slett ut som ekte håndverk , og det er det også . Testhøyttalerne er for øvrig levert i Indian Apple premium finish .
Noe demping å snakke om i selve kassen kan du bare glemme , og knoketesten avslører at Blumenhofer sin kasse er en del av lyden . Her vil kassa spille med . Dog er det verst å nevne at kabinettet er uten en eneste parallell flate ( bortsett fra topp og bunn ). Sidene buer innover fra den brede frontbaffelen mot den langt smalere bakplata , og mens bakplata er loddrett , heller frontbaffelen svakt bakover .
På toppen sitter det som fikk kona mi til å rynke pannen bekymringsfullt . Hun likte nemlig veldig godt trekassene der den store tolvtommeren er plassert . Mindre begeistret var hun for metallstativet som skrus fast i topplaten på trekabinettet , og som huser hornet og diskantelementet . Ifølge kona mi var det designmessig fullstendig krasj , og hvis jeg tar av meg hifi-brillene et øyeblikk , så har jeg en viss forståelse for det synet .
Den monteringen har likevel en fordel når du skal tilpasse høyttaleren til lytteposisjon . Diskanthornet kan nemlig skyves frem og tilbake for å få en optimal integrasjon med tolvtommeren , slik at det akustiske punktet på diskanten og bassen blir nøyaktig like langt fra lytteposisjon . Hvis du har en lytteposisjon som er litt høy , kan du prøve å skyve hornet lenger tilbake , sitter du lavt kan du prøve å trekke det fram . Her er det bare å prøve seg frem for best resultat . Men det skal ikke mange millimeterne feil før det høres .
Det er også verdt å merke seg at høyttalerne i tillegg til å ha mulighet for biwiring eller biamping , også har innstilling for rør- eller transistorforsterker . En bøyle som kan monteres i dertil egnede hull på baksiden gir en impedansekorreksjon som ifølge Blumenhofer er gunstig dersom man har
49 Stereo + 2 / 22