Stereo+ Stereopluss 2/2022 | Page 52

+ REPORTASJE

» På besøk hos Anzus , Børresen og Aavik
Her smeltes sølv til bruk i høyttalernes magnetsystem .
Her er de ferdige sølvringene . Fortsatt litt varme og klare for polering og finjustering .
En av Aavik-systemene det ble spilt på underveis . Det var imponerende mye trykk i de store effekttrinnene .
Ikke akkurat standard innredning hos norske selskaper . Egen bar og egen Gin-kolleksjon er ifølge Lars Christensen helt avgjørende . strømkabler som kom i ulike ulike størrelser og lengder . Anzus mener den aller viktigste kabelen er den som går fra strømuttaket i veggen til strømskinnen , og den bør aller helst være 4 meter . Ikke omtrent 4 meter , men nøyaktig 4 meter . Og den spiller , igjen i følge Anzus , bedre enn den samme kabelen i 2 meters lengde .
Jeg er helt ute av stand til å forklare hvorfor , men den demonstrasjonen av strømkabler som vi ble « utsatt » for , lar seg rett og slett ikke bortforklare uansett hvilke psykologiske faktorer man mener spiller inn underveis . Det er ikke slik at forskjellene mellom de enkelte kablene er voldsomme , men fra den rimeligste til den dyreste er det en uunngåelig forskjell . Om den er verdt pengene er nok litt avhengig av hvor velfylt kontoen er , men det er også slik at den overraskende stillheten , roen og den ekstremt lettflytende lydkarakteren man opplever fra en solid pakke av disse produktene , får du ikke ved å bruke den samme summen på et par dyrere høyttalere . Det blir en solid oppgradering med dyrere høyttalere , men det er en annen oppgradering og en annen opplevelse .
For har du først koblet opp anlegget med alt som er tilgjengelig av dyr ( noen ganger tullete dyr ) strømkosmetikk , kabler og nettverks-switcher og så tar vekk alt sammen i en og samme operasjon , for så å erstatte det med en kjip strømpadde , Biltema-kabler og din en billig kinaswitch med ditto strømadapter , står du igjen med en temmelig fattig opplevelse . En mye rimeligere og klart mer fornuftig løsning , men kanskje tar det et par dagers lytting på klokkeradioen ved senga før stueanlegget kommer til heder og verdighet igjen .
Børresen og lav induksjon Et begrep som går igjen på hele huset , nesten uansett hva slags produkter som blir demonstrert er « lav induksjon ». Michael Børresen har gått grundig til verks og gjort omfattende analyser av høyttaler-elementer , og kommet opp med en del nye løsninger .
En av de forskjellene som Michael legger størst vekt på for det endelige resultatet er høyttalerelementer med så lav induksjon som mulig . Den lave induksjonen gir kjappere respons fra elementene og dermed flere detaljer , mindre fasevinkler og mindre impedansevariasjon for forsterkeren . Ele-
52 Stereo + 2 / 22