Stereo+ Stereopluss 2/2022 | Page 50

+ REPORTASJE

» På besøk hos Anzus , Børresen og Aavik

MASSE FLOTTE LYDOPPLEVELSER

Tekst : Håvard Holmedal

50

Vi liker å reise rundt og besøke produsenter av hifi , men det er har jo vært litt problematisk de siste par årene . Stor var gleden da vi endelig kunne sette oss på en flyvemaskin og ta en tur til vakre Aalborg , og selv om turen overrasket sterkt på det kulinariske området var det de mange og gode lydopplevelsene vi tar med oss fra denne turen . Det er lenge siden jeg har hørt så mye bra musikk og lyd i løpet av to dager .

Formålet med turen var å få et dypdykk i produktene til Anzus , Børresen og Aavik . Det vil si kabler i alle prisklasser , også de helt hinsides kostbare , strømprodukter , nettverksprodukter , høyttalere og ikke minst forsterkere og annen elektronikk .
Ikke akkurat nybegynnere
Selskapet Audio Group Denmark er nå det offisielle navnet på paraplyselskapet som huser utvikling og produksjon for Anzus , Børresen og Aavik . De tre selskapene ble grunnlagt av Michael Børresen og Lars Christensen som begge har hatt en imponerende karriere i hifi-bransjen . Børresen gjorde seg sterkt bemerket med sine Raidho-høyttalere og hvem har vel unngått å møte Lars Christensen under en av sine demoer av Nordost-kabler før han kastet alt til side og startet opp Anzus .
Allerede når du går inn døra i deres omfattende lokaler i Aalborg forstår man at dette ikke er nybegynnere , en følelse som blir forsterket gjennom de nesten to dagene besøket varte . Det er god
Her deler Børresen og Christensen sine fremtidsplaner , men det kommer også frem at prosessen frem til de endelige resultatene er en god blanding av egen teknologi , mye målinger og en stor mengde magefølelse og eksperimentering .
Stereo + 2 / 22