+ HIFI
» Bowers & Wilkins 804 D4
I 1998 kom 804 Nautilus med det lange diskantrøret som har fulgt 800-serien siden . Kabinettet hadde nå blitt avrundet og det ene basselementet var blitt erstattet av to basselementer , også disse i kevlar . Få år senere ble disse basselementene skiftet ut med Rohacell-basser , og navnet var nå 804S .
Utviklingen stoppet imidlertid ikke der , for i 2005 kom 800-serien med diamantdiskant . Dermed ble det naturlige navnet 804 Diamond . Denne ble oppgradert til D2 fem år senere , før B & W dumpet kevlar-mellomtonene sine for første gang siden 1974 da D3-høyttalerne kom med Continuummellomtoner i 2015 . Disse hadde B & W jobbet med helt siden 2007 .
Den tredje generasjonen med diamantdiskant holdt koken helt til i fjor , da D4 kom .
Som tidligere inneholder 800-serien fem modeller . 801 , 802 , 803 og 804 er gulvstående høyttalere , mens 805 er stativmodellen . Det finnes riktignok to senterhøyttalere til 800-serien også , kalt HTM81 og HTM82 som er beregnet for å brukes sammen med de andre høyttalerne i 800-serien . nesten to centimeter tykk kryssfiner . Selve kabinettet er laget av tolv lag med bøk som er limt og presset sammen .
Deretter gis høyttalerne sin endelige finish , enten i høyglans sort eller hvit , eller mattlakkert rosentre eller valnøtt . Aluminiumsdetaljene , samt den skinnbelagte toppen av kabinettet er i sort finish på rosentre-modellen og den i sort høyglans , mens de to andre finishene leveres med lysegrå alumimiumsdetaljer og skinntopp . Personlig tror jeg det kunne vært flott med sorte detaljer til høyttaleren i valnøtt , men om det er mulig å få det levert , aner jeg ikke .
Mens tidligere 804-modeller har hatt bassrefleksporten på fronten , sitter den nå på undersiden av kabinettet . En egen base som er integrert i konstruksjonen gjør imidlertid sitt til at avstanden fra refleksporten til luften møter en hard flate er konstant , siden basen er hel . Det designet gjør at designerne kan ha full kontroll på hvordan refleksporten vil fungere , i motsetning til om den ikke
804 D4
Mens de tre største gulvstående høyttalerne har hatt mellomtonen i sitt eget « hus », kalt « Turbine Head », har 804 kun hatt diskanten på utsiden av kabinettet . Slik er det fremdeles med 804 D4 .
Sånn sett ligner nok 804 mer på sin lillebror 805 enn på de tre storebrødrene som alle har Turbine Head-monterte mellomtoner .
Nå har imidlertid 804 hentet en del triks som storebrødrene hadde allerede i D3-utgaven . Det mest opplagte er kabinettet . Mens 804 D3 hadde en flat frontbaffel og en avrundet kurve bakover , har 804 omtrent snudd det kabinettet bak fram . Nå er fronten nærmest rund , mens bakplaten i aluminium er helt rett . B & W kaller dette for « reverse wrapped cabinet ”, og målet er at frontbaffelen skal sette et mindre akustisk avtrykk gjennom diffraksjoner fra fronten , og at kabinettet skal bli enda mindre påvirket av resonanser innvendig siden det er stivere enn tidligere modeller .
B & W har selv sagt at målet har vært å øke oppløsningen ved å redusere hørbar påvirkning fra kabinettet .
Innvendig er det fremdeles matrix-systemet som stiver av kabinettet , men nå er det gjort med
43 Stereo + 2 / 22